Plutokrati Visualiserad

Publicerat: februari 27, 2011 i Banker, Ekonomi, Media, Politik

http://motherjones.com/politics/2011/02/income-inequality-in-america-chart-graph

På samma ämne vill Vidsynt även återigen slå ett slag för en fantastisk dokumentär gjord av Jamie Johnson. Repetition alltså:

”Jamie Johnson, medlem utav en av världens rikaste familjer. Familjen Johnson som grundade och äger det multinationella jätteföretaget Johnson&Johnson, verksamt inom läkemedel, hälsovård och hygienprodukter. Jamie tar i denna dokumentär upp tabubelagda ämnen som klasskillnader och på vilket sätt samhällen präglas av att en liten elit äger merparten av världens tillgångar.

I filmen får vi se hur enormt jobbigt denna frågeställning är för Jamies far och hur han själv idag, och som ung man, brottades med samma frågeställningar som sin son gör idag. Vi får i filmen se ett oerhört intressant samtal med Milton Friedman. Alla fans av Mysgubben Warren Buffet kommer få sin del av detta Orakel. Vidare deltager, Steve Forbes, Vapenhandlaren Adnan Khashoggi, Bill Gates S och presidentkandidaten Ralph Nader i filmen. Gör Er själva en tjänst och titta på denna oerhört intressanta film!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s