Poverty Rate For Children In US: 25%

Publicerat: mars 12, 2011 i Banker, Ekonomi, FED, Hälsa, kärlek, Media, Politik

The New Normal. Nya tider Stundar. Must Watch!

kommentarer
 1. Marcus skriver:

  Tuffa tider, när befinner vi oss i samma situation?

 2. Victor skriver:

  Alltså, det kan ta ett par år innan skuldbubblan spricker. Resultatet av det kommer dröja ytterligare ett år (se husbubblan i USA som sprack 07, recessionen inleddes 08). Beroende på hur kraftigt fallet är så får vi se hur det går. Själv hoppas jag på en pyspunka och att ”inflationen äter upp det mesta”. Det är inte orimligt nu när olja och råvaror sticker iväg i pris att bostadsrätter inte följer med i KPI-utvecklingen, ve kommer vilja låna till de räntorna liksom?

  Så framtiden får utvisa hur det går.

  • robjoh skriver:

   Så vad du vill är att de som inte har skuldsatt sig ska betala för de som har skuldsatt sig? Vilken signal skickar du till samhället om vi gör det?

   Nästa gång vi börjar bygga upp ett skuldberg kommer alla rusa iväg för att låna, någon annan kommer ju betala i vilket fall.

   • Victor skriver:

    Mja, nu lägger du ord i munnen på mig. Om råvarupriserna drar iväg inflationen samtidigt som huspriserna står still så normaliseras ekonomin.

    Kom ihåg att räntorna kommer att följa med vilket innebär att vi icke skuldsatta får betydligt högre insättningsräntor och att reallöneökningarna förhoppningsvis också följer med. Det är det optimala, att löner, räntor mm ökar men att fastighetspriserna står still (man tjänar mer på att ha pengarna på banken).

    Det är naturligtvis en utopi men ingen vet innan vi är i framtiden. Jag tycker att en mjuklandning är bättre än en krasch. Men jag tycker inte heller att vi ska låta skattebetalarna betala räkningen för att kreti och pleti inte vet hur man sköter sin ekonomi. En mjuklandning gör att vi inte skrämmer bort för många utländska investerare (många internationella bolag har skandinavienkontoren i Sverige). En tokkrasch skulle kunna skrämma bort investerare.

    Ehh… Hänger vi med? 🙂

 3. Frank skriver:

  Bra sagt av Destiny: ”When we are through this it will be easier for us to help other people”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s