Dagens Bild

Publicerat: april 7, 2011 i Banker, Ekonomi, FED, Guld, Inflation

 

Från Timiacono.com

kommentarer
 1. N skriver:

  Intressant men det skulle vara än mer intressant att se det historiska medelvärdet. Jag gissar på att 68 och 80 var två ganska extrema år i guldmarknaden och kan bli lite missvisande.

 2. Johan skriver:

  Det är ganska ointressant att se ett medelvärde då vi har extrem ekonomisk instabilitet i världen idag. Bättre att jämföra med andra perioder med liknande situation, t ex Depressionen och 70-talets inflationskris. Dessvärre ser det betydligt sämre ut idag då i princip hela världen i mer eller mindre utsträckning är drabbad. Med låg skuldsättning och ekonomisk tillväxt försvinner mycket av behovet av guld som säker hamn, men så fort politiker missbrukar systemet, speciellt i koalition med bankintressen, då behövs något som inte kan spädas ut till absurdum likt valutor.

 3. Lincoln skriver:

  Guld är och har alltid varit backup-systemet till bankparasiternas kredit/skuldsystem Observera att krediter INTE är ett fiat-system – de är skiljda begrepp även om den Österrikiska skolan gör allt för att få det att framstå som som fiat och kredit/skuldpengar är samma sak. Riktiga fiat-pengar är skapade utan att skuldsätta någon genom lag av staten – ekonomen Steve Keen uttryckte det så här:

  ”Calling our current financial system a “fiat money” or “fractional reserve banking system” is akin to the blind man who classified an elephant as a snake, because he felt its trunk. We live in a credit money system with a fiat money subsystem that has some independence, but certainly doesn’t rule the monetary roost—far from it. ”

  Tillgång och efterfrågan på guld manipuleras av samma parasitgäng som kontrollerar bankerna, Dagspriset på guld sattes fram till år 2004 av en viss Rothschild då manipuleringen blev lite väl uppenbar http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_fixing Oppenheimer kontrollerar t.ex en mycket stor del av guldgruvdriften. Morgan Stanleys manipulering av guldpriser (och silver) visar oxå vem som har kontrollen över guldet.

  Den Österrikiska skolan ljuger dessutom om historien kring guld som inte har haft de metafysiska värdet i sig själv som de påstår (överhuvudtaget ljuger den Österrikiska skolan mycket om historien – jag skulle rekommendera att läsa Zarlengas ”The lost science of money” som ganska effektivt sågar den Österikiska skolan jämsmed fotknölarna). Skrev om historieförvanskningen här:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/03/17/vi-maste-sluta-tillbe-mammon/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s