Den Verklighetsfrånvända Människan

Publicerat: april 8, 2011 i Banker, Ekonomi, FED, Media, Olja, Politik

”It is no measure of mental health to be well adjusted to a profoundly sick society”. Återigen ett inslag som om det vore gjort av Vidsynt själv. Viktigt.

kommentarer
 1. Lincoln skriver:

  Bra video!
  Det finns människor som är emotionellt handikappade likväl som intellektuellt handikappade.

  Jag har jobbat med förståndshandikappade människor och den värmen, glädje och innerlighet jag funnit hos dem har överglänst många, kanske t.o.m de flesta, av oss ”normala”. Jag har också haft med många överintellektualiserade känslomässigt förståndshandikappade människor att göra som missat större delen av vad livet går ut på.

  Ändå är det så att de känslomässigt förståndshandikappade ser ner på oss med ett fungerande känsloliv som om vi vore en del av en gruppbostad.
  Så ser jag det ibland, vi hålls fångna i tankemönster präglade av emotionellt förståndshandikappade psykopater.
  Jag har trott att det onormala är det normala och jag har försökt normalisera mig till det sjuka, det emotionellt sterila, de emotionellt tomma. Att ge upp det var ett stort steg till insikt för mig.

  Hoppet att vi ska kunna omvända dessa känslo-lobotomerade psykopaterna i toppen. Enligt Robert Hare, den som anses vara största experten på känslohandikappet psykopati, är psykopati en neurologiskt störning utan bot – precis såsom intellekt förståndshandikappade inte kan ”botas” (ärligt talat skulle jag hellre var intellektuellt handikappad framför att vara känslomässigt död – livet ligger i känslorna). Att försöka ”frälsa” psykopater är enligt honom bara självdestruktivt då man bara kommer bli maximalt utnyttjad.

  Vi måste se till att få bort psykopaterna från toppen för att själva bli friska.

 2. Barbro skriver:

  Jag får en reflektion – Hur kan människan se/befinna sig i verkligheten, om hon är frånvänd/frånvarande och fångad i sina otaliga illusioner?

  Din titel på dagens blogginlägg är klurigt. Se igenom illusionen och vips ser människan en naken verklighet men det skulle få in de flesta på hispan av ett känslomässigt haveri.

  • vidsynt skriver:

   Ja visst är det så till viss del Barbro och jag hävdar inte att det är lätt på ngt sätt men heller inte svårt. Stegvis måste det ske om vi skall vända denna trend och vår sjuka tillvaro. Att försöka informera och påverka våra närmaste är en bra början på vägen.

   • barbro skriver:

    Att försöka informera och påverka våra närmaste är en bra början på vägen.
    Ja, absolut. 1 människas förändring är ganska bra. 2 personer om du har tur. Jag skakade tass med Sven Hagströmmer på en Avanza mässa, för några år tillbaka. Och där berättade han om ett projekt i Rinkeby. Vind-drivna ungdomars existens. Det räcker med att en ungdom kommer ut ur kriminalitet och droger. Det tyckte Hagströmmer var okey. Blygsamt men sant.
    Det är som att kasta en sten i vattnet och sen bildas det vattenringar.

 3. Johan skriver:

  Att bryta sig loss från de mönster/illusioner/bländverk som piskas in i oss från politiker (oavsett höger /vänster), präster, gurus, reklammän, jobcoacher eller andra sk auktoriteter är en livsuppgift som vi aldrig får sluta sträva efter.

  Från den dag du föds försöker religioner, politiker, skola, allehanda gurus, TV, radio och reklam få dig att förstå att du måste bli någon. Hemligheten ligger dock i att inte bli någon annan än den du faktiskt är.

  Johan

 4. Mats skriver:

  Tack Vidsynd!
  Här har ni något positivt, finns fortfarande människor med ett större hjärta än vad det flesta har.
  Chris Medinas är en god människa, dennes fästmö fick en hjärnskada och han ställer upp då det behövs som mest. Finns fortfarande hopp, då det ser mörkt ut i övrigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s