Sverige Inför Byxförbud För Kvinnor

Publicerat: april 17, 2011 i Media, Politik

Från och med den 1 juli 2011 blir det enligt svensk lag förbjudet för kvinnor att bära långbyxor på allmän plats. Förslaget som ursprungligen lades av Folk Fascisterna, FF, fick från första dagen stöd av hela Koalitionen för sitt förslag och sedemera även av den Röd-Gröna Unionen.

Bakgrunden till det kvinnliga byxförbudet är många. Ett starkt skäl är svårigheten för myndighetsutövande personal såsom bla polis och underättelsetjänst att identifiera, särskilja och följa vissa samhällsmedborgare ”då modet och klädkulturen blivit så homogen att det är när på omöjligt även för profesionellt tränad myndighetspersonal att särskilja en man från en kvinna”. Vidare har det i en mängd olika undersökningar, både svenska och internationella, framkommit att ”den kvinnliga kroppen rent mekaniskt ej är lämpad att beklädas med långbyxor”. En lång rad med forskningsundersökningar har kommit fram till att en mängd hälsoproblem bland kvinnor som otvivelaktigt kan sammankopplas med bärandet av långbyxor. Underlivssvamp, urinvägsinfektion, äggstockscancer, eksem, psoriasis och sk ”soldateld” är alla sjukdomar och symptom som i många fall härrör från långbyxorna. Flertalet gynokologiska undersökningar har även klart påvisat samband mellan långbyxor och ökade fall av veneriska sjukdomar.

För att minska de ekonomiska konsekvenserna för alla de kvinnor som delvis eller till stora delar måste byta ut sin garderob kommer ett kvinnligt Omställningsavdrag få göras i deklarationen. Ett schablonavdrag om 15 000:-.

En talesman från FF låter meddela att ”detta byxförbud borde införts för länge sedan då det under lång tid varit svårt för viss myndighetspersonal att identifiera och avgöra kön på vissa individer samtidigt som denna reform kommer spara många liv och många kvinnor ett onödigt lidande samtidigt som samhället i stort kommer göra enorma besparingar på minskade sjukvårdskostnader”.

”Från Folkfascisterna vill vi vara väldigt tydliga med att detta endast är början på en rad nya lagar och förordningar som kommer att komma inom ett område som länge varit mycket eftersatt. Det finns en mängd allvarliga och suspekta företeelser som vi effektivt kan komma angripa framgent såsom bylsiga tröjor för kvinnor, brunkräm, mäns användande av smink och Unisexparfym bara för att ge ngr exempel på avarter vi lärt oss leva med”

På en direkt fråga till FF.s talesman om denna lag inte inskränker den personliga integriteten och den personliga friheten blev svaret. ”Jag är osäker på vilken frihet som åsyftas”?

kommentarer
 1. Knabbjalf skriver:

  Haha, mycket bra.
  Men när tror du att förslaget kommer på riktigt?

 2. Lincoln skriver:

  Ha, ha! Den var bra!
  Påminner om Woody Allens Bananas där revolutionsledaren i talet till folket säger:

  ”From this day on, the official language of San Marcos will be Swedish. Silence! In addition to that, all citizens will be required to change their underwear every half-hour. Underwear will be worn on the outside so we can check. Furthermore, all children under 16 years old are now… 16 years old! ”

  Tyvärr hittade jag bara videoklippet på spanska.

 3. Lincoln skriver:

  Ledsen, du får städa bort lite, här är den på engelska:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s