Raising The Debt Ceiling

Publicerat: april 19, 2011 i Banker, Ekonomi, Enfald, FED, Inflation, Media, Politik

Man skulle kunna skratta och tycka detta är roligt. Detta är dock verkligheten, vi löser våra skuldproblem med mer lån och mer skuld. Verkligen genialt och absolut inte roligt någonstans.

kommentarer
 1. Lincoln skriver:

  Japan har världens största statsskuld (246% av BNP) men det är helt lugnt. Varför?Jo, för Japanska staten äger Postbanken som ”lånen” är tagna till. Så Japanska staten är ”skyldig” sig själv, vilket ju inte är en skuld.

  Svenska statsskulden har staten (även kommunerna sitter i skuld på samma sätt) ”lånat” av privatbanker som hittat på krediter från ingenting (enligt Basel2 behöver bankerna inte ha ett öre i reserv då de hittar på krediter och skuldsätter stat och kommun med).

  Och imorgon höjs räntan för de boskuldslavar som bankparasiterna förankrat vid skuldbojan, Också det är fullständigt påhittade ”pengar” som bankerna ”lånat” ut. Men bankerna har inte lånat ut någonting de har hittat på från luften (glöm det där m att banker lånar ut insättares pengar – fullständigt skitsnack). Här är en intressant video om detta:

  • vidsynt skriver:

   Ord och inga visor, som vanligt. Tack Lincoln.

  • Victor skriver:

   Enligt Basel II ska banken faktiskt ha krediterna insatta men de kan låna ut 100% av det insatta beloppet. Dvs reservkravet är 0%.

   Jag förstår tänket i att banken banken skulle nöja sig med att sätta in sin säkerhet och sedan fejka upp resten, men i praktiken kan det inte stämma. Det skulle innebära att penningmängen är okontrollerbar (totalt), att inga nödlån från RB behövs, att styrräntan är totalt verkningslös.

   Jag har svårt att köpa att systemet fungerar så då den klassiska förklaringen på FRB fungerar. 8% riskviktat reservkrav, de flesta lån är med säkerhet, dvs 40% riskvikt –> 3,2% i reservkrav. Vi har således en kreditmultiplikatoreffekt på 31,25% utan att banken behöver skapa pengar ur tomma intet.

   När jag jämför sedlar i omlopp/m3 får jag en faktor runt 22. Dvs inget som styrker att bankerna leker hej vilt som många videos gör gällande. Om du har en källa eller en förklaring på ur det står till så tar jag tacksamt emot den och läser.

   • Lincoln skriver:

    Nja, Viktor!
    Bankerna hittar på krediterna före de letar efter eventuella reserver – bevisat bl.a av två ”nobelpristagare” (detta då Nobelpriset i ekonomi inte är ett nobelpris).. Krediterna är inte heller ”insatta” eller ”överförda” från någon annanstans – de är helt enkelt framtrollade från ingenting.
    Multiplikatormodellen som du far efter är felaktig. Det är så mycket enklare än så:
    Bankerna hittar bara på skulderna/krediterna rakt av från ingenting. Något ”lån” är det inte fråga om då bankerna inget lånar ut.

    Kolla gärna in videon nedan där ekonomiprofessor richard Werner berättar hur det går till och förklarar att det finns inga ”banklån”.

    I ett exemlet Werner drar fram ska banken såsmåningom skaffa fram 100 kronor i reserv för att hitta på 9900 kronor i krediter som de kan skuldsätta någon med.

    Riksbankschefen Ingves har visat ett räkneexempel som visar att bankerna bara behöver skaffa fam 2800kr (såsmåningom) för att hitta på 1 miljon kronor i krediter som de kan skuldförslava någon boskuldslav med.
    Läs gärna om detta och ladda ner hans exempelräkning härifrån:
    http://parasitstopp.wordpress.com/ingves-om-den-vansinniga-skuldsattningen/

 2. Victor skriver:

  Lincoln: Utmärkt. Jag kommer läsa igenom dessa vid lämpligt tillfälle. Det sistnämnda är ett typiskt exempel som väger tungt.

  Anledningen till mitt ifrågasättande är för att det verkar alldeles för idiotiskt för att vara sant och för att m3/m0 håller sig inom det spann man kan förvänta sig med seriös multiplikatoreffekt.

  Om det stämmer så är det ju totalt efterblivet, men som sagt så återkommer jag när jag läst det.

  Tack och trevlig påsk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s