The Ponzi Scheme Must Continue

Publicerat: april 27, 2011 i Banker, Ekonomi, FED, Media, Politik

Ben Shalom Bernanke förklarar varför Amerikas ”debt ceiling” måste höjas (igen) inom kort. Världens genom tidernas största Ponzi Schemes går mot sitt slut men lite tid vill man köpa iaf. Som alltid när bedrägerier avslöjas kommer det som en abrupt och oväntat sanning för många. Denna gång kommer det bli FÖRÖDANDE. Är det ett skäl för att låta Bedragarna fortsätta Bedraga?? Nej givetvis inte, i allafall inte i ett normalt fungerande samhälle med normalt fungerande och tänkande individer……Översteprästen Bernanke säger,  att inte höja skuldtaket och låta bedrägerierna fortsätta skulle vara ”extremely dangerous” och att resultatet av att inte höja skuldtaket skulle vara en ”recovery ending event”. Ni som fortfarande inte har förstått att vårt sk ”välstånd” och våra sk ”ekonomiska framsteg” inget annat är en illusion kommer snart bli varse detsamma, Den Mycket Hårda Vägen. 

kommentarer
 1. istappar skriver:

  ”Eller som lord Keynes en gång formulerade det: ”I långa loppet är vi alla döda.” Det låter kanske cyniskt, åtminstone kognitivt torftigt eller banalt. Men sannolikt formulerade den store ekonomen denna misantropiska sanning för att peka på just den kortsiktighet vi människor så tanklöst, ivrigt och rent av fröjdefullt ägnar oss åt.”

  http://www.dn.se/ledare/kolumner/var-tids-religion

  fröjedefullt är ett fint ord!

  • vidsynt skriver:

   Ja tillväxt är verkligen allt och vad vi upplever nu, om än i sin oskyldiga linda, är tillväxtnarkomanerna som kör världen i diket. Vi har påbörjat ett paradgimskifte och en saker är säkert, det kommer inte bli vackert och behagligt.

   Fröjdefullt ÄR ett vackert ord.

 2. Lincoln skriver:

  Att ha en skuldavskrivningar är enda möjligheten samt sätta alla dessa parasiter som skapat krediter genom att skuldsätta allt och alla i lås och bom. Systemet har nått ”Peak debt” och fler skuldslavar går inte att suga in för att underhålla pyramidspel.

 3. istappar skriver:

  Bernanke verkar här ärlig och uppriktig. Han verkar ha koll på vad som skulle hända om USA skulle ställa in sina betalningar. Jag kan förstå valet han gör (om det är nu är hans val).

 4. istappar skriver:

  Hah, den var intressant Licoln! Parasiten tar över varelsens hjärna och får en tro att parasiten är del av varelsen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s