Finland Får Inte Rösta Nej Till Portugals Stödpaket

Publicerat: maj 9, 2011 i Banker, Ekonomi, Korruption, Media, Politik

Ni vet redan givetvis hur det fungerar. Ickefrågor helt utan relevans kan folket få stöta och blöta och därmed få känna sig delaktiga i Skendemokratin. Ni känner alla till hur EU-fördragen går igenom till slut trots att folket säger nej och inte vill vara med. Agendan framförallt. Etablissemanget i Finland med allt från Bankdirektörer till Politiker går ut och skrämmer Finländarna och varnar om man inte skulle säga ja till Stödpaketet till Portugal så ”kommer Finlands inflytande minska i Europa”. Har Ni hört den förrut? Hursomhelst har man nu producerat en fullständigt Bisarr Propagandavideo som verkligen faktamässigt och pedagogiskt lägger alla fakta och kort på borden varför Finland inte kan säga nej till stödpaketet till Portugal….Patetiskt Vidrigt. Just nu, i skrivande stund sker omfattande lobbying, utpressning, korruption och lögner i ärendet i Finland. Vidsynt, Sverige och Hela Europa Stödjer Finländarnas NEJ!

kommentarer
 1. Matte Matik skriver:

  Sjukt… Helt sjukt… Och för skattepengar får man anta. Inte ett enda sakligt argument presenteras! Det är ju liksom inte så att Portugal är fattiga och svältande efter ha varit krigsdrabbade som Finland var efter kriget. Portugal har misskött sin ekonomi å det grövsta för egen maskin. Inte så liten skillnad.

 2. bernt skriver:

  Min erfarenhet av finnar är att de inte viker sig i första taget. Ju mer man jävlas med dem, desto tjurigare blir de. Sisu heter det visst och det behövs ju i dagens demokratur. Vi skulle behöva en dos sådant i Sverige.

 3. Grönvita skriver:

  Jomenvisst stödjer vi Finland i denna sak!

 4. Victor skriver:

  Hela grejen bygger ju på ett tankefel.

  Om Finland säger nej så måste deras inflytande öka, inte sant? Helt plötsligt kan de, precis som Tyskland, säga att utan uppoffringar från Portugal så får de inga pengar. Tyskland vill att Portugiserna säljer sin guldreserv, Finland skulle kunna kräva att de får ta en ögrupp i pant. Allt till marknadsvärde.

  Politiker som tror att man på klassiskt svenskt manér ska lägga sig på rygg för att ha något att säga till om är ute och cyklar. Det är genom att ställa motkrav som man enklast får sin vilja igenom, förhandla när motparten är desperat. Att klia varandras rygg och hoppas att det ger ökat inflytande är ett mjukt värde och således inget som någon tar på allvar om fem år, eller ens om ett år.

  En bra deal är en som inte är beroende av förtroende.

 5. freddan skriver:

  Trodde att det var ett skämt. Finland säger som i Offsprings gamla låt
  I won’t pay, I won’t pay, no way
  Na na why don’t you get a job

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s