Meet Your Strawman

Publicerat: maj 22, 2011 i Banker, Ekonomi, Korruption, Media, Politik

Vidsynt är inte helt säker på att Vidsynt’s besökare, trots hög intelligens och ett intellekt högt över medel, förstår följande film eller så är det endast svårt att ta till sig innehållet. Hursomhelst, sitt ned och skärp sinnena.

kommentarer
 1. Elisa skriver:

  Hej vidsynt,

  Så är det på samma sätt här i Sverige ? Min dotter är född i USA så hon har ett birthcertificat. Så mitt andra jag med personnr som står på mitt födelsebevis ägs alltså av staten. Väldigt intressant ! Undrar om det går att påpeka det i samband med tex en böter och klara sig från att betala.
  Tack för mycket bra info !
  elisa

  • Victor skriver:

   Går inte i Sverige, vi har ingen konstitution.

   T.ex så kan vi inte göra som Stephen Barry i UK som inte vill betala en viss skatt. I Sverige är man skattepliktig om man bedöms bo i landet eller ha väsentlig anknytning till det.

   Vill du bättra oddsen i en rättsprocess så säger du ingenting till polis mer än att din upplevelse av situationen var att du med marginal höll dig inom lagens gränser. Därefter kommer rätten göra en rimlighetsbedömning av uppsåt mm. Strawman är ett intressant koncept men fungerar inte i Sverige.

   Mer information finns här:

  • vidsynt skriver:

   Det är iaf värt att påpeka och dryfta frågan Elisa om det blir aktuellt.
   Vidsynt försöker ”lämna tillbaka” sitt personnr som han blev påprackad vid alldeles för tidig ålder, dock utan framgång (än så länge). Hans nästa steg blir då istället att ”dra till skogs” framöver.

   • Victor skriver:

    Man får inte dra till skogs längre. Ett tips är att kika på Georgien som ger ut medborgarskap till vem som helst. Sedan kan du skriva över allting på din nya identitet som knappt behöver betala skatt ö.h.t.

    Se det som en internationell och modern väg att dra till skogs.

   • vidsynt skriver:

    Vidsynt ämnar inte be om lov när han drar till skogs.
    Tack för tipset Victor det var intressant och det skall tittas närmare på.

 2. Ascension Fever skriver:

  fråga: är svenska staten ett företag?
  fungerar det att bli ‘fri’ genom UCC1 … kolla the one peoples trust ?
  Gör bankerna samma här när man tar bolån: ie. sälja din signatur till en central bank eller tom till the federal reservs, som gör pengar ‘out of thin air’. (mera än du signerat för) och ge pengerna du signerat för som lån till dig via din bank ? Om de gör så, då skickar din bank orginal kontraktet med din signature till banken som fabricerar pengarna och kan därför inte uppvisa den till dig längre. Det måste betyda att de då inte kan driva in någon peng från mig om de inte har ett kontrakt? Fungerar detta i sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s