Kompakt EU Motstånd i Norge

Publicerat: juni 15, 2011 i Banker, ECB, Ekonomi, Euro, Korruption, Media, Politik

Våra bröder och systrar i Norge, med betydligt mer ryggrad och snäppet högre intelligens, fortsätter att säga nej till EU. 66% av väljarna säger nej till ett norsk EU medlemskap enligt den senaste opinionsundersökningen och bland väljare under 30år är siffran hela 77%. Sunt förnuft finns fortsatt alltså bland vissa av världens medborgare, frågan man då ställer sig varför sunt förnuft endast visar sig centrerat på vissa platser på jorden? Beror det på media?, propaganda? eller fiskleverolja som bevisligen är bra för hälsan och intelligensen. Sverige Ut Ur EU!

http://www.nationen.no/2011/06/13/politikk/eu/eu-motstand/eu-medlemskap/europabevegelsen/6694241/

Tillägg: Precis när Vidsynt skulle trycka på sänd knappen kom det en flash om den svenska Euro opinionen. Idag skulle faktiskt så många som 24,1%!!! rösta JA till Euron om det var folkomröstning i maj samtidigt som 63,7% skulle rösta NEJ. I den skarpa Euroomröstningen 2003 fick ja-sidan 42% och nej-sidan 56%. Ni som följer Vidsynt frekvent känner till hur Enfald och Svagsinthet är en trend som breder ut sig och är här för att stanna, 24,1% Svårt Svagsinta och Indoktrinerade människor där ute som inte förstått någonting. Sverige UT UR EU!

kommentarer
 1. Victor skriver:

  Antalet för har ju nästan halverats. Det måste ju betyda att dumheten inte breder ut sig? Eller?

  • vidsynt skriver:

   Touché (nästan) Victor 🙂
   Om det vore så väl….för ett antal år sedan var de som skulle rösta för Euro nära 50%. Genomsnittsmänniskan ser nu ”att ngt är fel i Eurozonen” samt ser hur bra kronan stått sig den senaste tiden och därmed är man mindre positiv till euro, för tillfället. Samtidigt kan då även heller inte politikerna tillsammans med media driva sin kampanj och propaganda för Euron, för tillfället. Smartare än så är inte en människa. Inga principer, ingen långsiktighet, ingen tanke, ingen karaktär.

   Det är ok, du kan kalla mig cynisk.

   • Victor skriver:

    Mja. Cyniker/realist, whats the difference? Jag gillar Schopenhauer t.ex., han hade inga illusioner han heller 😉

    Men iom med krisen så är min uppfattning att fler förstår att vi tack vare kronan har klarat oss rätt bra. Den dämpade fallet och hjälpte tillväxten medan den nu ser till att vi håller en status quo iom att Sverige är för dyrt för utländskt kapital.

    Det gäller inte för alla men för fler än tidigare. Även medias vinkling påverkar. Det var lite kul att läsa snyftartiklar om hur mycket företag förlorade på att kronan föll i värde för att sedan när den nått tillbaka till tidigare nivå få läsa snyftartiklar om företag som förlorade på att kronan stärktes… Lulz säger jag bara. (Men nu rapporteras det bra och 21% är mindre än 50%)

 2. Jont skriver:

  24,1% kan låta lågt men är riktigt hög med tanke på vilken kaos EU ställt till med och vad som kommer ske. 1/5 av Sveriges befolkning är alltså för ett äkta fascist samhälle. Blott skogsmänniskan som inte läser tidningar eller har internet vet vad EU idag har för syfte och konsekvenserna, tvivlar på att 1/5 lever i grottor eller livnär sig på skogen.

 3. Frank skriver:

  Demokrati verkar att bli ett kort intermezzo i vårt styrelseskick – med tanke på att vi själva har valt att gå med i EU

  • vidsynt skriver:

   Ja demokratin har i väst utarmats ordentligt och är nu inget annat en just en Skendemokrati vilket nästan är obehagligare en en öppen vidrig totalitär diktatur.
   Snart kommer dock alla bli varse.

 4. Johnny skriver:

  Det är obegripligt att någon vill vara med i Euron idag, men 24% svenskar vill tydligen fortfarande det. Att 62% fortfarande vill betala 16 miljarder (netto) för att EU skall bestämma våra lagar är fantastiskt, när Schweiz och Norge betalar miljarder för att slippa att EU bestämmer över dem.

  Vi måste begränsa rösträtten i Sverige så att bara de som kan tänka får rösta.

 5. manckerstroem skriver:

  Jag tor inte längre på demokratin i sin nuvarande form. Den är för lätt att manipulera och sätta ur spel. Det måste till fundamentala förändringar, och medborgarna måste ta tillbaka rätten att leda utvecklingen. ”Den nya världsordningen” måste dumpas som idé. Ingen lätt uppgift. Även jag förvånas över de 24 procenten. Men Sverigen verkar ju inte vara världsledande inom logisk retorik, så det stämmer förmodligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s