Snart Börjar Allsången På Skansen

Publicerat: juni 27, 2011 i Banker, Ekonomi, Media, Olja, Politik
kommentarer
 1. Peter Madison skriver:

  Ett av de bästa trolleritricken då människor fortfarande tycks tro på illusionen…

  • vidsynt skriver:

   Människorna tror på och tycker det de har blivit tillsagda att tro och tycka. Illusioner och lögner gör ingen som helst skillnad för människan.

 2. My skriver:

  Pratade just med sambon om hur sjukt, märkligt, absurt, skrattretande det är att vi FORTFARANDE inte kan prata om vad som hände 9/11 ens med folk i vår omedelbara närhet.

  Våra barns generation kommer nog inte bara hata oss för att vi inte med större respekt, solidaritet och framförhållning förvaltade de resurser som ligger till grunden för att det samhälle vi trodde på.

  De kommer nog även hånskratta åt hur korkade och lättmanipulerade deras föräldrar var som trodde på fullaste allvar att tre byggnader, varav ett inte ens träffats av flygplan, kunde pulveriseras i luften och falla med en hastighet motsvarande fritt fall. Man måste vara lagd åt fanatisk, blind bokstavstro för att få ihop det. Man måste åsidose alla fysikaliska lagar, all den kunskap som vi, moderna människor, anser oss bemästra, stå på toppen av. (Hur får man som fysiklärare ihop det? vad säger de till sina elever?) Varför accepterar vi den här lögnen?

  • vidsynt skriver:

   Ja visst är det fantastiskt att vi inte kan diskutera sakligt om vad som faktiskt har hänt och vilken ofantlig soppa det hela är. Visst är det fantastiskt att se hur det sk Rättssystemet och vår sk Media hanterar frågan.
   ”Varför accepterar vi den här lögnen?” Svaret är lika enkelt som människan är komplex. Människornas hela världsbild och livsuppfattning skulle rasa samman. Det skulle vara en så oerhört omvälvande upplevelse och vi vet att Människan som försvar och skydd inte har ngr som helst problem med att leva en lögn. En illusion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s