The Revolution Has Begun In Europe

Publicerat: juni 28, 2011 i Banker, ECB, Ekonomi, FED, Inflation, Korruption, Media, Olja, Politik

”We demand a democracy that show zero tolerance against corruption” En oerhört naiv idealist som Vidsynt får både gåshud och ngr tårar i ögat. ”People are spontaneously connecting for COMMON SENSE”. SPRID VIDEON (var inte rädd…)

(Tipstack Friedrich_Von)

 

kommentarer
 1. Victor skriver:

  Jag hoppas att det inte blir en ny marxistisk revolution… för då är det garanterat slut.

  Anledningen till att jag misstänker det är för att de anklagar storföretag för att ligga bakom härdsmältan när det snarare är politikerna som gett vissa privilegier vilket kapat benen på de små.

  Den enda revolution som kan ge något är Ron Pauls revolution, mer frihet till folket och mindre offentlig förvaltning.

  • vidsynt skriver:

   Vem är det som de facto styr och avlönar de inflytelserika/avgörande politikerna?

   Frihet. Sanning. Likhet inför lagen. Decentralisering. Ansvar. Sunt Förnuft.
   Varken Mer Eller Mindre.

 2. Edward de Vere skriver:

  Victor. Jag kan garantera att en återgång till guld som bas för valutan skulle utradera allt vad medelklass heter snabbare än du hinner säga Ron Paul.

  • Victor skriver:

   Vad baserar du det på? Mig veterligen har folk klarat valutaförändringar med bravur tidigare. Länder som bytte till Euro gick inte under direkt och vissa (Estland, Tyskland, Frankrike etc) har ju fått behålla sina medelklasser.

   Guld är inget annat än en valuta, med större frihet kring vilka betalningsmedel man kan välja så skulle folk kunna använda silver, platina eller rubel/valfri papperspeng istället. Sker övergången mjukt så är det inga konstigheter.

 3. Christian skriver:

  Det är synd att dagens system kallas kapitalistiskt – för det är det ju inte! I ett kapitalistiskt system förtjänar investeraren vinsten av sitt arbete, och han får även stå notan när det går fel. Så är det inte idag.

  Det finansiella systemet finns pga att pengar kan skapas ex nihilo. Om inte staterna, EU, IMF, alla centralbanker, hade sönderintervenerat ekonomin och grundat sina insatser på Keynes modell, skulle det sett annorlunda ut. Då hade vi sett frihet och allt det andra som Vidsynt själv efterlyser.

  Kapitalismen förtjänar inte att förväxlas med dagens, i allra bästa fall, blandekonomi.

  • vidsynt skriver:

   Helt korrekt uppfattat Christian.
   Propagandan är brutal, de som utåt talar varmt om kapitalism och framställer sig som dess förespråkare har istället byggt upp ett för ett litet fåtal oerhört framgångsriktsystem som i det närmast bygger på monopol, i bästa fall oligopol. En avgörande grundbult i systemet är en övergripande korruption.

   • Nebbiolo skriver:

    Detta kallas normalt sett för företagsoligarki och har inget med demokrati att göra. Den amerikanska termen för detta är corporatocracy och får väl anses bäst beskriva tillståndet i många sk demokratier i väst.

   • vidsynt skriver:

    Korrekt, där är vi idag och ingen verkar ha ngt somhelst att invända. Indoktrinering som bäst.

    Gentile och Mussolini skulle verkligen vara förvånade och givetvis oerhört stolta om de hade tillfälle att bevittna dagens samhälle och våra sk” demokratier”.

 4. idiotjim skriver:

  Sanningen försvinner inte bara för att den täcks över, ljugs undan eller glöms. Sverige kommer vakna, men rätt sent troligen, eftersom ingen revolt mot någon elit någonsin lyckats här. Det kommer behövas impulser från något annat håll och tråkigt luktar det brunt och byxbak om hela landet förnärvarande.
  Har det gått dig förbi?
  -Vakna! Det är redan vanligt att människor jamsar med i skitpratet för att de är ensamma.

  En tår som sagt*)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s