Clowner, Spindelmannen, Drakar och Tårgas….

Publicerat: juli 3, 2011 i Ekonomi, Korruption, Media, Olja, Politik

Koncentrationslägrens Lägervakter vet hur man behandlar sina fångar, sin smutsiga boskap. Kvinnor eller barn gör givetvis ingen somhelst skillnad, kreaturen skall hållas på plats och alltid förnedras. Man kan inget annat än bli stum av beundran utav dessa Modiga och Stolta Lägervakter.

kommentarer
 1. David skriver:

  Väldigt trist att se soldater slänga rökgranater eller vad det var på barn, men jag kan samtidigt inte förstå att man inte inser att problemet aldrig kan lösas genom att prata med mannen absolut längst ned i kedjan. De israeliska soldaterna är nog för det första rätt övertygade om att de garanterat vill ha avstånd mellan sig och en hop människor med oklara avsikter. Clownkostymer är roliga men ingen garant att människan bakom inte vill dig illa. Inte ens att barns uppsyn är en garant.

  Den israeliska soldaten har för det första sin grupp bakom sig som gör att han inte kan/vill vika sig. Han pliktkänsla förhindrar honom. Hans lojalitet mot befälet som har makten över hans karriär och betyg hindrar honom. Han känner antagligen också en stor plikt gentemot sin familj och land…. ur rent egenintresse vill han antagligen hålla sig i livet också.

  Jättetrist att se glada barn med drakar som blir bortmotade av israeler, men det kanske har att göra med att israelerna under hela sin existens blivit attackerade och därför är ordentligt defensiva. Protestanterna tycker jag borde få göra sina röster hörda, men på ett intelligent avstånd ifrån stressade soldater skulle jag föreslå. Det finns inte en soldat som skulle vilja skada eller döda ett barn.

  • Lincoln skriver:

   Oj, va bra ni är på att spela offer fastän ni helt klart, i detta fall, är förövarna. Det kanske är en talang det med. Osmaklig men trots allt en begåvning det med. En ganska trist inlärd begåvning. Proportionalitet existerar inte i det begåvningsperspektivet.

  • vidsynt skriver:

   Realpolitik då typ David. Ingen fara allt är ok.

 2. Frank skriver:

  Jag tror att demoniseringen av islam har omöjliggjort en lösning som skulle uppfattas som tillfredsställande av en bred majoritet av palestinenensere. Se bara Netanyahu’s tal till amerikanska kongressen. Stående ovationer. Mycket ryggvind för Israel nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s