The Land Of The Free

Publicerat: augusti 5, 2011 i Ekonomi, Korruption, Media, Politik
kommentarer
 1. Peter Madison skriver:

  Fantastiskt! Hur länge kan detta pågå innan det blir revolution i detta land? Eller är de så inihelvete indoktrinerade att de tror de lever i the greatest country in the world…?

 2. Robin skriver:

  Svar till Peter, fråga mannen på gatan i både Nord Korea och USA och du får samma svar. Båda länderna har systematiskt otroligt dålig information från utlandet och skolorna lär inte ut de heller, i Sverige tror man fortfarande att de finns isbjörnar tex om du frågar någon från ”The Greatest Country In The World”.

  Men visst, folk får Ju faktiskt fortfarande åka fritt till och från USA så nog kommer dem bli varse om hur Jävla illa det är förr eller senare 😛

 3. petermadison skriver:

  @Robin

  Att folk får åka fritt till USA är ju en sanning med modifikation, faktiskt. Kul jämförelse med NordKorea då jag kan tycka det finns otroliga likheter mellan dessa länder. I NordKorea är man så indoktrinerad att tro på vad statsapparaten säger att man inte törs tro eller säga något annat. I USA är man så inihelvete fri (tror de) att de inte kan tro någonting annat än den ”sanning” som serveras. Att få en indoktrinerad bibelbältesmänniska i Alabama att fatta att det finns en värld utanför deras egen är ungefär lika svårt som att få en partitrogen Kim Jong Il-anhängare att begripa att gräset de facto är en aning grönare på andra sidan gränsen…

  Hårfint.

 4. Robert skriver:

  Jag håller med er, men glöm inte att vi som en liten provins i det Amerikanska Imperiet är minst lika indoktrinerade som den amerikanska befolkningen. Det finns givetvis en stor grupp människor där borta också som är ”vakna” och som försöker göra något åt den allt mer alarmerande situationen. Men vi är alla splittrade och många är för rädda för att ta sig ur dessa bojor.

 5. Johan skriver:

  Instämmer med Robert att vi i Sverige har minst lika mkt indoktrinering. Se bara på hur populär Obama fortfarande är här hemma, medan mkt av förtroendet är bortblåst i USA. Ett annat ex. är 9/11. Kan nästan garantera att mycket högre procent svenskar fortfarande tror att det var Bin Laden, jämfört med amerikanerna, där t ex CNNs (tror jag det var) undersökning strax efter visade att ca 40% trodde att Bush regimen var inblandad.

  Att de sedan generellt kanske är fetare och dummare är en helt annan femma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s