Rapmusiken Bakomliggande Orsaken Till Upploppen I England

Publicerat: augusti 13, 2011 i Banker, Ekonomi, Korruption, Media, Olja, Politik

Tyvärr är det med ett hånflin på läpparna Vidsynt följer Förvanskningsmedias rapportering från oroligheterna och upploppen runt om i Storbritannien. Ingen kan förstå hur ”detta vansinniga våld” blossat upp och ”ingen” förstår dess ursprung och orsaker. Det är ungdomskriminalitet, oduglingar och sk ”huliganer” som ”helt oprovocerat och utan anledning” stjäl, skövlar och vandaliserar för sitt eget höga nöjes skull.

”When people lose everything and have nothing left to lose, they lose it”

Vidsynt har sedan lång tid tillbaka hävdat att vi står inför extremt tuffa och allvarliga tider, ekonomiskt, politiskt och socialt. Följden av det kommer bli massiv ”social oro”. Det kommer även leda till en ökad polarisering i samhället där extremistgrupperingar/partier kommer få ett formidabelt starkt uppsving. Historien upprepar sig alltid. När vårt sk ekonomiska välstånd, som i mångt och mycket är en chimär byggd på lån och ännu mer lån, vittrar samman kommer samhällsstrukturen som vi känner till den idag brytas ned och mängder av människor kommer drabbas av fattigdom och armod. De Styrande och även deras Marionetter, Politikerna vet vad som väntar och ett samlat och organiserat folkligt vrede är något man absolut fruktar. Dock är man väl medveten om hur oerhört enkelt det är att styra De Enfaldiga Människorna genom att ställa olika grupperingar och tillhörigheter mot varandra. Det här är en gren De Styrande är mästare i och i och med att man kontrollerar media blir det så mycket enklare.

Fattigdom, arbetslöshet, utanförskap, uppgivenhet, rasism. Ett samhälle där det har blivit norm att endast tänka på sig själv. Ett samhälle där likhet inför lagen absolut inte gäller. Ett samhälle där de riktigt stora brotten, organiserad ekonomisk brottslighet i massiv skala och krigsförbrytelser, inte leder till straff och påföljd. Hur präglas en individ som växer upp i en sådan miljö och omgivning?

Är det rätt att löpa amok, skövla och stjäla? Självklart inte. Alla är personligt ansvariga för sina handlingar. Är det dock proportion på Förvanskningmedias krigsrubriker för dessa i sammanhanget lindra förseelser? Nej givetvis inte på ngt sätt.

Vad vi sett i Storbritannien de senaste dagarna är endast en liten försmak på vad som komma skall. I spåren av den kommande finansiella/monetära kollapsen kommer vi se betydligt allvarligare och mer omfattande social oro. Vi kommer även i Sverige drabbas framgent även om vi fortsatt i väldigt många avseenden sitter i ett väldigt bra hörn av klotet. Närmast kommer rubrikerna återigen komma ifrån Frankrike, England, Irland, Italien och Grekland.

I England ställer man nu sig frågan i media: Is rap music to blame for encouraging this culture of violence?

Tillägg: en besökare lämnade denna länk i en kommentar och det är en minidebatt i BBC som inte bör missas av någon:http://www.bbc.co.uk/news/uk-14513517

Flute har i veckan skrivit lite om ämnet vilket Ni kan ta del av här: http://flutetankar.blogspot.com/2011/08/frustration-i-england.html  http://flutetankar.blogspot.com/2011/08/skrammande-utveckling-i-england.html Effekt har en artikel här: http://www.effektmagasin.se/londonupproren-orattvisorna-och-the-tories

kommentarer
 1. Friedrich_Von skriver:

  England riots: ‘The whites have become black’ says David Starkey

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-14513517

  • vidsynt skriver:

   Stort tack Friedrich_Von! Ett fullständigt bisarrt inslag. Man tror att det är ett skämt men det är i allra högsta grad på riktigt och hur många människor resonerar och tänker. Overkligt.

 2. My skriver:

  Väldigt bra formulerat Vidsynt.

  Trevlig söndag! My

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s