Tankar Om Orsakerna Till Oroligheterna I England

Publicerat: augusti 20, 2011 i Ekonomi, Hälsa, Media, Politik

Must Watch! Alltså för att förtydliga mig här: Must Watch!! Tidigare post om ämnet under videon.

https://vidsynt.wordpress.com/2011/08/13/rapmusiken-bakomliggande-orsaken-till-upploppen-i-england/

kommentarer
 1. John Doe skriver:

  Hmm…Vidsynt verkar helt ha stoppat huvudet i sanden, blundar helt för det uppenbara.
  Nämligen att upploppen i England tydligt visar att detta är vad som händer när den vackra mångkulturen kracklerar.

  Händelserna visar delvis som videon säger att upploppen i England delvis är klassbetonade (då det var även vita engelsmän från underklassen bland huliganerna), men i vanlig PK-anda helt väljer att inte nämna att detta var spiken i kistan för mångkulturen, då majoriteten bland huliganerna var negrer och araber.

  • vidsynt skriver:

   Förklara gärna för en med huvudet i sanden och så där lite lagom svagsint.
   Är det deras svarta hår och mörkare hudfärg som gjorde att de löpte amok, stal och stökade? Och de ”vita” löpte amok, stal och stökade för att de var underklass?

   • Victor skriver:

    Jag gissar på att det är det faktumet att de invandrade familjerna oftast hamnar i underklasser i samhällen (gäller även i Sverige) som eldar på den diskussionen. I de slumområdena där de sedan bor har de ingen möjlighet att integreras i samhället då de oftast saknar jobb, rätt attityd (mer nedan), förankring i samhället och trygg familjesituation.

    Oftast är rasister bara ytligt hatiska mot raser medan det egentligen handlar om attityder. Det handlar alltså oftast om hur personen (rasfrämflingen) agerar, om han bryter språkmässigt, beteendemässigt eller stilmässigt mot normen. Toleransen mot samma folk är något högre då ‘deras förfäder iaf varit delaktiga i att bygga samhället’ osv. Dvs en tillämpning av principen om närhet och det faktumet att utlänningar ses som ‘gäster’.

    Ang mångkulturen så är den ett problem när den blir ett självändamål. Lyckad mångkultur kommer av att landet mår bra och kan ta hand om alla som kommer (se Singapore, USA fram till 70-talet osv). När landet mår bra och industrin kan ge arbeten åt folk så kommer i princip alla hamna i medelklassen. Vi hade även perioder i Sverige när utländska arbetare hade högre löner än svenskar i Sverige, just för att vi ville ha dem på bl.a. 70-talet. Då fungerade mångkultur och de som kom integrerades i samhället, lärde sig svenska och kände tillhörighet. Problemet blir när man tar emot fler än man klarar av, stänger ut dem ur samhället och placerar dem i områden med andra utsatta.

    I London är mångkulturen knappt en del av problemet. Tyvärr så räcker det med att se vilka som går in i butiker eller rånar skadade för att se att det inte går att förneka. Dock anser jag att kulturdelen är liten och att det i grunden handlar om utsatthet, hopplöshet och fel umgänge. Principen om närhet (Se Robert Cialdini) tror jag också spelar en stor roll (lättare att plundra ett land som inte är ens eget). Och själva känslan i att landet är ens eget kan nås genom en homogen befolkning eller en gemensam kultur.

    Vi har utvecklats till att gå bort från ras (hudfärg) till att gå mer på kultur (religion) och även i viss mån klass (Marx/Sovjet men även Romarriket). Allt detta för att hitta rätt lag i en vi-mot-dem-situation. Så det John Doe säger är egentligen att om alla var judar i London så skulle de må bättre. Det samma gäller om alla var svarta, vita, gula eller fula… bara alla var lika.

    Sorry för mkt text, särskilt då du redan hade koll på det och endast ställde en retorisk fråga.

   • vidsynt skriver:

    Som vanligt uppskattar jag mycket dina insiktsfulla (och långa) kommentarer Victor. Tack.

   • Victor skriver:

    Ur welcome och tack. 😉

    Bra att John Doe formulerade sina åsikter också i ett svar.

 2. Imma skriver:

  Självklart är det en klassfråga. (Även om det erkänns att moral är sociokulturellt betingat och således tillämpas grovt generellt olika mellan olika ”hudfärger” så går man inte så långt och plumpt säger att ”negrer är mer tjuvaktiga”, det vore pk självmord).

  Vidare självklart är det att man knappast löser problemen som ett klassamhälle medför genom att öppna upp samhället för massinvandring.

  Öka gärna bistånden och hjälpen till behövande men gör det på plats där det behövs, det funkar INTE att välkomnande bjuda in och ta oss an problemen till eget samhälle och tro att det löser sig bara de inbjudna får uppleva gästfrihet.

 3. Peter Madison skriver:

  Det är synd om människorna…apropå John Doe’s tankevurpa. Nu vet jag inte om denne Doe är ett oidentifierat lik men hans tankeverksamhet verkar ha upphört oavsett…

 4. John Doe skriver:

  Som jag skrev i ovanstående inlägg, så var det delvis sociala faktorer men även kulturella som ledde till upploppen.

  Rekommenderar Vidsynt att läsa Theodore Dalrymple ”Our Culture What´s left of it” och James Bartholomew ”The welfare state wer´e in”

  Som personen i videon säger, så är många av afro-karibierna uppväxta med ensamma mödrar, arbetslösheten är enorm osv.

  De har de inte lätt, men det hade inte vi i Sverige heller för 100 år sedan.
  Mina förfäder levde i absolut fattigdom i en av Sveriges större städer, min farfarsfar växte upp med en ensamstående mor och 5 syskon. Deras levnadstandard var i klass med Sub-sahara, en av syskon frös ihjäl i barnsängen, vissa dagar fick de gå utan mat, sjukdomar florerade, sjukdomar som vi idag utrotat, många söp för att dämpa sin förtvivlan över sitt livsöde… men min farfarsfar kämpade sig vidare och lyckades läsa till jurist och verkligen gjorde något av sitt liv.
  Han var inte ensam om en svår uppväxt, de flesta levde i samma misär men det var inga mord, inga rån, inga våldtäkter eller misshandelsfall i närheten av vad vi har idag.

  Din videoblogg är en ovärderlig informationskälla, men precis som Cornu, ser du inte skogen för träden.

  Vad är det som hållit vårt mångkulturella samhälle i skick? Välfärd, utan välfärd hade vi inte haft massinvandring och utan välfärd hade svenskar och invandrare aldrig accepterat varandra. utan välfärd hade vi inte levt segregerade, så som vi svenskar och invandrare gör i dagens Sverige.
  För utan välfärd hade vi inte haft bostadsbubblan, där bolånetorskar som tar mångmiljonlån för att slippa bo i förorterna…med ”dem där”, men samtidigt sitter på Facebook och klickar för VI Gillar Olika.

  När bostadsbubblan spricker, ja, när världsekonomin spricker, kracklerar även det luftslott av hyckleri som hela det här nu snart 50 åriga europeiska projektet, kallat mångkultur…och då brakar helvete loss.

  vidsynt, bör verkligen öppna ögonen om du skall göra skäl för ditt namn och se att vad vi har att vänta oss bådar inte gott.

  Tack för en av världens absolut bästa videobloggar!

  Mvh

  Jonh Doe ”inte rasist utan realist”

  • vidsynt skriver:

   Tack för din kommentar och ditt omdöme John Doe.

   Du som följer bloggen regelbundet vet den röda tråden och jag har från start varit väldig tydlig med vad som väntar oss och vad som redan har inletts ekonomisk, politisk och social oro och kaos av enorma propotioner. En av anledningarna till bloggen är att förbereda folk för detta, mentalt och till viss del praktiskt.
   Faktum är att jag tycker du själv säger det ganska bra i din kommentar här, det är när ekonomin brakar samman och därmed vår ”välfärd” som många tar för givet som den social oron kommer ta våldsamma och riktigt obehagliga former. Men det är just det som är anledningen till den sociala oron. Inte hudfärg, hårfärg eller ögonfärg.

   Däremot, när Depression blir verklighet för de flesta och vårt finansiella system krackelerar och ekonomin med den, kommer som vanligt De Enfaldiga Människorna försöka hitta syndabockar. Som vanligt blir det ”den enkla vägen”, dvs man hittar syndabockar i sin närhet, men utanför sin närmaste grupp. Minoriteter man inte känner är som alltid en perfekt syndabock. Detta Vet De Styrande mycket väl och som alltid tidigare i historien kommer man göra sitt yttersta för att underblåsa dessa motsättningar.
   Det är De Styrande, Det korrumperade Etablissemanget och Förvanskningsmedia som blickarna skall riktas mot, Idag och Framförallt när fekalierna snart träffar fläkten.

 5. Bosse skriver:

  Visst kan mångkulturalismen skapa problem. Men – huvudsidan är tydlig: Det är klasskillnaderna och de ökande klasskillnaderna som tycks driva på oroligheterna. Om vi för ett ögonblick minns hur det var i Grekland för några månader sedan, så var det våldsamma oroligheter även där. Orsakerna var ungefär desamma och tog samma våldsamma uttryck. Däremot var det grekerna själva, ungdomar, vuxna och gamla, skolungdomar, studenter, arbetslösa, arbetare och tjänstemän som deltog i protesterna.
  Medelklassen sitter ännu ganska tryggt i sina etniskt rensade bostadsområden. Men när krisen når även dem, kommer även de att gå ut på gatorna. Det är min blygsamma gissning.

 6. sylvanas skriver:

  Jag tycker slutklämmen i klippet sammanfattar det bra ”..the war overseas always comes home”..

 7. Nils skriver:

  En dålig, politiskt korrekt, lögnaktig film. Anledningen till att afrikaner löpte amok i England är helt enkelt att det är vad afrikaner gör, var än på jorden de befinner sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s