Endast En Dåre Önskar Sig Mer QE

Publicerat: augusti 25, 2011 i Banker, Ekonomi, Enfald, FED, Inflation, Korruption, Media, Politik

Det är verkligen med avsmak Vidsynt noterar hur ”alla” hoppas på och önskar att FED och Ben Shalom Bernanke imorgon skall presentera mer sk ”kvantitativa lättnader”, QE3, när världens centralbankstoppar träffas i Jackson Hole, Wyoming. Alla sitter som radiostyrda fån och hoppas på sk ”mer stimulanser” från FED. Investerare, sk ”ekonomijournalister”, politiker, sk ”chefsekonomer” och givetvis alla bankers. Dessa kategorier är givetvis djupt insyltade i vår Finansiella Ekonomis Ponzi Scheme och precis som knarkare vill de bara ha mer av det dåliga, det sjuka, det korrupta, så kanske skall man vara förstående och ha överseende med dessa missbrukare. Man vill ha mer Ponzi. Det är beklämmande att även se så många normalgåvade bloggare som efterlyser QE3 och som tror att det löser ngr problem. ”Mannen På Gatan” då? Nej han fattar givetvis som vanligt ingenting och lyssnar som brukligt till sina nyheter, sina sk ”ledare” och han tror att börsen är en leading indicator.

Quantitative Easing, en åtgärd som folk numer slänger omkring sig som att det vore att byta skjorta, är en Extraordinär åtgärd, En Nödåtgärd, som genomförs när allt annat misslyckats. Man har trots att FED sjösatt 2st program av QE inte åstadkommit någon somhelst reell effekt i den riktiga ekonomin. Däremot har FED blåst upp sin balansräkning till gigantiska propotioner då man hjälper De Insolventa Bankerna att sälja sina svagaste och sjukaste tillgångar till FED. FED är numer största ägare av amerikanska statspapper. Fundera lite på det. Ponzi.  Vad FED genomför nu är ett gigantisk finansiellt experiment som aldrig tidigare genomförts. De och vi alla är nu ute på okänt vatten. Räntan är noll eller tom negativ. Man printar pengar för att köpa amerikanska statspapper. Man printar pengar för att köpa allsköns smörja från de Insolventa Amerikanska bankerna. Mina damer och herrar. Vägs Ände. Zero Hour. Ponzi.

Idag fick Vidsynt skäl att skratta ordentligt när Förvansknings- och Cheerleadermedia fick presentera och Slå På Stora Trumman att ”Den Store” Warren Buffet köpt in sig på egna villkor i insolventa bankjätten Bank Of America. Ännu ett PR-trick av den skicklige PR-ikonen Buffet. Allt i ett sista desperat försök att rädda det som inte går att rädda. Förtroendet för ett insolvent banksystem och ett kollapsande finansiellt korthus.


Bild från Thedailybail

kommentarer
 1. Stefan skriver:

  Det enda QE har gjort är att pumpa upp mat och råvarupriserna, och på så sätt göra livet ännu svårare för människor i den fattiga delen av världen.

 2. Peter Madison skriver:

  ”Cheerleadermedia”. Strålande beskrivning av denna upplysningsverksamhet…

  Imorgon blir en…intressant dag. Minst sagt.

  Det finns ändå en smula gnutta hopp om framtiden då det den 17:e september ska genomföras ett protestmöte i New York mot Wall Street, på Wall Street, och mot Obama.

  http://www.adbusters.org/campaigns/occupywallstreet

 3. ler sorgset, må oss alla ha en plan B 😉

 4. Johan skriver:

  Bra skrivet

 5. Anders skriver:

  Det vi borde göra är gadda ihop oss och hjälpa varandra. Vi vet vart vi är på väg. På vilket sätt kan vi bäst ta oss igenom allt detta tillsammans för det är tillsammans vi sitter i detta sjunkande skepp och det är tillsammans vi bäst kan klara oss igenom tsunamin som vi vet är kommande.

 6. sylvanas skriver:

  Ang. Ponzi, QE3 och Finansiellt knark.
  ”Att vara idiot är en lyx, men det är också ett framsteg. Idioterna är framtidens människor.”

  Madame de Pompadour (Ben Shalom Bernanke) ”Après nous le déluge-Efter oss syndafloden.

 7. bladetfranmun skriver:

  Intressant. Lyssna på hela.
  Det finns en längre på 45 min om intresset finns men dessa 5 min är mycket viktiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s