Google Wallet

Publicerat: oktober 3, 2011 i Banker, Ekonomi, Inflation, Media, Politik

Nej Vidsynt gillar inte alls men så här ser framtiden ut och gissa vilka som älskar det. Bankerna.

kommentarer
 1. Robin skriver:

  Fruktat enkelt att snappa upp dessa signaler från luften med rätt utrustning. Snacka om säkerhetsbrist. Vi borde faktiskt gå tillbaka till kontantsamhället. Jobbar själv mycket med kunder och det är i princip inte en enda som betalar kontant idag. Bankerna har sån enorm makt och med kontanter ser man oftast lättare att man handlar rent för dyrt.

 2. lordmetroid skriver:

  I Japan och säkerligen andra asiatiska länder är kontanter det rådande betalningsmedlet som standard.

 3. JB skriver:

  Tror knappast att det är tänkt att signalerna skall gå över etern utan någon form av kryptologiskt skyddslager. Visst, alla nya system har alltid säkerhetsbrister i början, och åtskilliga versioner lär kavlas ut innan man fått en robust produkt. Det känns dock fullkommligt ointressant i sammanhanget.

  Ifall detta får genomslag i samhället, vilket jag har mkt lätt att tänka mig att det får! (”Wow, Cool app!”,”Men gu så praktiskt!” etc) så är det en ytterligare otrevlig utveckling där den korporatistiska maktförskjutningen blir alltjämt större, givetvis på individens bekostnad.

  Ponera worst case scenario, vi får ett företag som kontrollerar _alla_ monetära transaktioner som sker i världen, en oerhörd maktposition och mången despots våta dröm!

  Tekniken i sig är igentligen inget revoulutionerade., liknande prototyper har funnits länge, den skulle tillochmed i teorin kunna göras helt ofarlig för individen, tex, skulle ett bitcoin-system kunna utgöra grunden för transaktionen. Givetvis finns det noll incitament för regeringar OCH privata aktörer att utveckla en sådan lösning. Nej, man ser givetvis ett gyllene tillfälle att tillskansa sig ett allt fastare grepp kring det ovetande folket.

  Nog svamlat för ikväll 🙂

  Tack för en god blogg!

  • vidsynt skriver:

   Vi är inte långt ifrån att bli chippade, jag hade svårt att tro det för sådär 5-6 år sedan men nu förstår jag att det endast är en fråga om tid innan det är vardag och ”verklighet”.

   Tack för din kommentar och ditt omdöme!

  • Janne skriver:

   Två nu. Visa, Mastercard. OK, inte monopol men ganska nära

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s