The Rise And Fall Of Bitcoin

Publicerat: december 1, 2011 i Banker, ECB, Ekonomi, FED, Korruption, Media, Politik

Absolut ingen Must Read, men mycket intressant och läsvärt för den intresserade. Det finns mycket att fundera och reflektera över här. I bakhuvudet har Ni givetvis vårt ”moderna” monetära system som i grunden bygger på privata intressen som kontrolleras av ett litet fåtal. Länk Nedan:

http://www.wired.com/magazine/2011/11/mf_bitcoin/all/1

En kort presentation av Bitcoin postades och visas här: https://vidsynt.wordpress.com/2011/05/10/bitcoin/

Vidare har Cornucopia vi ett antal tillfällen tagit upp Bitcoin ur Ponziperspektivet, hans första inlägg är det mest intressanta här: http://cornucopia.cornubot.se/2011/05/bitcoin-fiatpengar-och-pyramidspel-for.html#more    Vidare hela ”serien” här: http://cornucopia.cornubot.se/search/label/Bitcoin

kommentarer
 1. Matte Matik skriver:

  Har bara följt kursutvecklingen med ett öga, den kraschade förstås rätt bra där från toppnivån, men vad jag har sett på sistone har den verkat stanna nånstans på drygt 2$, så om jag fattar det rätt är Bitcoin trots allt inte helt uträknat. Det går ju att köpa knark för dom. 😉 Inget att investera i, men mha en trader som kan konvertera mellan vanliga pengar och bitcoins funkar de för anonym överföring, även om man naturligtvis tar en risk. Blir intressant att se hur det utvecklar sig.

 2. Cc skriver:

  Bitcoins är inte menat som investering. Det faktum att folk alltid kategoriserar allting i bra/dålig investering är nedslående. Kanske är det ett bidragande skäl till att världen ser ut som den gör?

  Jag kan iallafall meddela att bitcoin är i allra högsta grad ”alive and kicking”.

 3. Matte Matik skriver:

  @Cc: Håller med ang investeringarna, ett anonymt betalningssystem är den stora grejen och kan leda till väldigt stora omställningar. Det kommer förstås alltid att innefatta en risk – just för att det är anonymt, men det finns fall då folk är beredda att ta den risken. Det behövs ett smidigt sätt för att konvertera mellan vanliga pengar och bitcoins (eller vad det nu blir för ngt), jag har inte hängt med – det kanske redan har kommit något? Tänk om man hade en tjänst där man kunde överföra pengar direkt från sitt bankkonto, via bitcoins, till någon annan. Bankerna lär däremot inte utveckla den. 😉 Ska bli intressant att se vad som händer på några år.

  • vidsynt skriver:

   Ja både du och cc är givetvis helt korrekta, det är inte ”investeringen” i detta som är intressant givetvis utan helt andra och betydligt större aspekter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s