Do They Print Before They Default Or After They Default?

Publicerat: december 14, 2011 i Banker, ECB, Ekonomi, Euro, Korruption, Media, Politik

Or Both? Återigen en riktigt bra och vass intervju med Kyle Bass. Flera stycken nu på kort tid med Mr Bass men nu går det undan och tiden är knapp. Vidsynt rekomenderar givetvis MYCKET Starkt! (2 korta klipp, 14 min)

http://watch.bnn.ca/the-street/december-2011/the-street-december-13-2011/#clip584881

http://watch.bnn.ca/the-street/december-2011/the-street-december-13-2011/#clip584882

Tillägg: Förmodligen för mycket Kyle Bass för genomsnittsbesökaren de senaste veckorna men det han säger är så viktigt och relevant så vi kör även dagens Briljanta intervju på CNBC. Kyle Bass Overdose alltså men OERHÖRT BRA och VIKTIGT! : http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000061932

kommentarer
 1. Bostoni4 skriver:

  Tackar alltid intressant att lyssna till Kyle Bass!

 2. Goren skriver:

  Så, hur ska man som privatperson kunna göra det han rekommenderar då? Dvs ”short Japanese Government Bonds” etc?

  • vidsynt skriver:

   Bra fråga. Flera case som prensenteras är svåra om inte omöjliga för en privatperson att etablera. Givetvis finns det en hel del derivat och även ETF.er som erhåller exponering mot diverse ”exotiska” upplägg och givetvis ett flertal hedgefonder. Oftas krävs ett betydande kapital för att ”få delta”.
   Personligen tycker jag att man skall till sig informationen och lagra den tillsammans med annan info. Som alltid gäller det att göra sin egen analys och fatta sina egna beslut därefter.
   Min absoluta övertygelse är att fokus fortsatt bör vara att tänka ”outside the box”, vara extremt väldiversifierad och främst tänka på ”defensiven”…

 3. Lincoln skriver:

  Hänger inte riktigt med här. För av vad jag har förstått så består den Japanska statsskulden mest av skulder till Japanska Postbanken. Men den Japanska Postbanken ägs av staten så skulden är i mångt och mycket fiktiv då staten inte gärna kan vara skyldig sig själv (det är ungefär lika vettigt som att plocka upp en 1 000-lapp från plånboken och låna ut till sig själv och påstå att man är i skuld till sig själv – kanske funkar förresten – om man är schizofren! 🙂 )

  • vidsynt skriver:

   Du svara nästan själv på frågan här Lincoln.
   Det du beskriver är faktiskt inte unikt för Japan på ngt sätt även om läget där faktiskt är extremt. Det kallas Ponzi.

   Väldigt förenklat så menar Kyle Bass att Japan är ett gigantiskt Ponzi som snart kommer att spricka. Faktorer bla som kommer få bägaren att rinna över och pendeln att svänga är att japnernas tidiga så höga sparkvot har vänt ned och närmar sig noll. Japans demografi är ett jätteproblem och den trenden kommer få Ponzit på fall. Mindre och mindre personer kommer in och ”stödjer” ponzit vilket inom kort kommer tvinga Japan att söka finansiering/upplåning från externa aktörer vilket kommer skjuta räntan i höjden. Med en debt to GDP ratio om dryga 200% så känns utgången ganska given……återigen är det matematiken och verkligheten som styr även om alla verkar tro att vi kan bortse från den.

 4. Lincoln skriver:

  Jo man kan ju kalla det ponzy om det är staten som skapar pengarna som de skuldsätter sig själva med (eller ett bokföringstrix för att det ska passa skuld/kredits-systemets ut och invända bokföring). Men någon skuld är det ju inte och roligen ett betydligt mindre ponzy än att bankerna skapar krediter från luften genom att skuldsätta allt – för trots allt tror ju de flesta att det är staten som skapar pengarna i samhället..

  Jo även Sverige påstås ju ha demografiska problem och vi måste jobba från graven snart – samtidigt är arbetslösheten bland ungdomar är runt 25% så det är lite konstigt där med. Thomas de Levas låt ”vem ska man tro på” är fan mindre flummig än verkligheten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s