Money For (From) Nothing

Publicerat: december 17, 2011 i Banker, ECB, Ekonomi, FED, Korruption, Media, Politik

Tipstack Staffan.

kommentarer
 1. freddan skriver:

  Klockrent pedagogiskt.

 2. Lincoln skriver:

  Det intressanta är var pengarna kommer ifrån och hur de används. De är helt elektroniska och de lämnar aldrig centralbankerna och kommer ut till allmänheten. De ska ses som smörjmedel i Interbank Lending där bankerna vägrar ta emot varandras påhittade och alltmer värdelösa ”värdepappper” som pant då de växlar sina falskmyntade krediter mot centralbankspengar med varandra. Samma sak hände här 2008 när Riksbanken trycktein en massa pengar i RIX för att bankerna skulle kunna fortsätta växla sina falskmynt. Samma sak händer nu i ECB. Från DI:

  ”Med start i nästa vecka kommer centralbanken att erbjuda treåriga lån med obegränsad tilldelning. Kraven på säkerheter för lån i ECB sänktes också. Det är nu fritt fram att låna med i princip vilka konsumentlån som helst som pant, under förutsättning att låntagarna betalar sina räntor.”

  Så bankerna i ECB kan ge centralbanken vilket ”värdepappers”-skit som helst och få centralbankspengar som de kan använda för att växla med i Interbank Lending. Så visst, bankerna kan få centralbankspengar ”for nothing” men det är inget som kommer ut till allmänheten utan är bara till för att tina ett helt fruset Interbank Lending-system. Skrev enkelt om hur Interbank Lending funkar här:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/12/12/hur-bankkasinot-fungerar-del2/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s