The Point Of No Return

Publicerat: december 29, 2011 i Banker, Ekonomi, Korruption, Krig, Media, Olja, Politik

Det hela är så fruktansvärt sjukt och fullständigt Surrealistiskt. Vad värre är att det får ske utan våldsamma protester från Medborgarna och från andra sk ”Demokratiska” Länder. Hur kan det få ske? Hur kan det vara möjligt?

kommentarer
 1. petermadison skriver:

  Det är så fullständigt galet alltihop. Jag är så innerligt trött på alla dem som ger upp sin egen frihet i tron att mer frihet ges tillbaka. Om inte fler röster höjs mot denna massiva galensakp gör det oss alla till medskyldiga. De få av oss som påtalar detta blir istället kallade för foliehattar och konspirationsteoretiker…

  Som sagt, vi befinner oss i elfte timmen nu. Sorgligt. Tragiskt. Förjävligt.

 2. Martin Saar skriver:

  Instämmer med föregående talare. Och vad händer i Sverige och inom EU. Sakta med säkert förpassas medborgarinflytandet ut i marginalen. Politiker och maktetablissemanget flyttar fram sina positioner. Våra gemensamma tillgångar realiseras ut på marknaden och samhällets grundvalar vittrar sönder eller nedmonteras. En mycket oroande utveckling som blir svår att stoppa, såvida inte en finans- och energikris kan förändra spelplanen till medborgarnas förde de kommande 15 åren.

 3. John Doe skriver:

  Har demonstrationerna och upploppen i Egypten lett till frihet? Har OWS i New York och andra städer i USA lett till mer frihet? Nej, att hålla upp en skylt och gå i ett demonstrationståg leder inte till något.

  Opiate of Peace

  • vidsynt skriver:

   Jag tycker Ni båda har rätt. Fakta är, vilket jag påpekat otaliga ggr, att De Styrande förstår två språk, Våld och Ekonomi. Jag uppmanar inte på ngt sätt till våld men faktumet skall man ha med sig och ibland måste man ta seden dit man kommer. Att rösta med fötterna är desto viktigare, ju fler som gör det desto mer skada kan man tillfoga och därigenom få till stånd förändringar.
   Att demonstrationer och manifestationer är trams, verkningslöst och onödigt och inte ”leder till ngt” kan jag hålla med om på ett teoretiskt plan men faktum är att förändring måste börja ngnstans och en liten rörelse kan snabbt växa till en stor och därmed skapa förändring. Jag hyser personligen en stor respekt och beundran för alla de individer som oegoistiskt tar sig ut på gator och torg, eller nätet och kämpar för ett bättre samhälle och en bättre värld.
   Däremot att tro och hoppas på stor och verklig förändring till det bättre är tyvärr givetvis naivt och blåögt. De Styrande ligger flera steg före i allt och är även mästare på att styra eller splittra folklig opposition som samlar sig eller försöker organisera sig.
   Vidare kontrollerar De Styrande det viktigaste av allt i sammanhanget, Media.

 4. petermadison skriver:

  @ John Doe: Så att leva sitt liv stillasittandes i soffan och matas med allsång på Skansen skapar mer fred menar du?

  Möjligt att OWS inte ändrar något på kort sikt men det är bara när den stora massan börjar röra sig som någon förändring kan ske, faktiskt. Historien har visat det gång på gång. Det är även möjligt att det inte blir några förbättringar för folket i Egypten på kort sikt men att stå och se på när pyramidbyggen världen över byggs av miljontals förslavade människor som lyder några få herrar är att vara medskyldig till allt det jävliga vi har runt omkring oss, anser jag.

  Är det inte bra att människor protesterar, gör sina röster hörda, även om det inte leder till omedelbar förändring? Vilka andra ska göra förändringar till det bättre om inte du och jag…?

  • John Doe skriver:

   @ Peter: Att sitta stillasittandes hemma i sofffan och se allsång på Skansken ger lika mycket som att gå ut och demonstrera…alltså inget.

   Som sagt, hur mycket frihet har det egyptiska folket fått? De fick en ännu hårdare militärjunta och när de nu gick till val, fick hårdföra islamister en majoritet av rösterna (precis som Hitler fick en majoritet av rösterna i Tyskland på 30-talet) Kopterna dödas varje vecka och landet på väg in ett inbördeskrig.

   Hur mycket frihet har de Libyska folket fått?

   Grekerna har demonsterat och genomfört upplopp i snart 3 år…vad har hänt, inget, landet går mot sin egen undergång om inget ”verkligen” händer snart.

   OWS var en fars, som inte gav något.

   Sverige gör också sitt bästa att hänga på trenden om vilken stat som snabbast blir totalitär/fascistisk, men inga svenskar reagerar.
   Reinfeldt skrev på Lissabonfördraget…inga svenskar reagerade, Regeringen bombade Libyen…inga svenskar reagerade, Beatrice Ask vill ha totalövervakning…inga svenskar reagerade.
   http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/justitieministern-oppnar-for-total-overvakning_6703869.svd

   De flesta svenskar är får och har absolut ingen aning vart vi är på väg, men snart når verkligheten även det svenska folket och då är frågan, meningslösa demonstrationer som våra makthavare inte ett dugg bryr sig om eller revolution?

   Hur vann amerikanerna sin frihet 1776…inte genom att gå på gatorna och demonstera med plakat.

   Du skriver att historien har visat gång på gång att demonstrationer leder till frihet, nämn gärna några exempel!

   Jag har fortfarande hoppet kvar att Ron Paul vinner valet i USA nästa år, då kan saker förhoppningsvis förändras till det bättre, men vi får se!

 5. Marcus skriver:

  Informativ och inspirerande film.

  Fast folk sitter trots det hemma framför TV´n med gigantiska bostadslån och tycker det är bra med EU ( billig smuggelsprit ) och klassklyftor ( bara man inte själv drabbas ) så det går att glänsa lite extra på Facebook med den nya villan/thailandsresan/bilen/perfekta barnen osv.

  Folk kommer inte att vakna. De som tror att folk skall vakna är de som sover, tungt.

 6. petermadison skriver:

  @ John Doe: Du har fel i att inga svenskar reagerade när Reinfeldt drev igenom Lissabon-fördraget, klubbade igenom FRA, bombade Libyen etc etc. Jag och många med mig har reagerat. Problemet är, precis som du säger, att inte fler reagerar. Ju fler som reagerar och faktiskt vill förändra desto större chans till förändring. Eller? Att ta till vapen för att åstadkomma förändring är och kommer alltid vara fel. Kalla mig naiv, korkad eller vad du vill men att ta en annans liv, oavsett om det är Bea, Reinfeldt eller självaste Saddam, är inte rätt väg att gå. Aldrig.

  Tjeckien fick sin frihet genom att lyfta sig ur sofforna och istället gick ut på gatan och krävde sin frihet. De fick den, utan blodspillan. Alltså går det att förändra om vi tillsammans, med fredliga medel, civilkurage och en tro på våra demokratiska rättigheter.

  Aldrig har det demokratiska underskottet varit större än nu, med skendemokrati, mygel och korruption. Hur det än är så är det bara du och jag och fler med oss som vaknar som kan ändra på det. Människan kan bara fungera i frihet och utan frihet så fungerar heller inte ett samhälle. Det är mycket möjligt att vi går mot ett totalitärt och überövervakat samhälle men i det långa loppet tror jag inte ens människor som Bea, Wolfowitz or whatever vad de heter, vill ha ett sådant samhälle. Det ruttnar helt enkelt inifrån och alla, precis alla förlorar på att ha ett sådant samhälle.

  Demokrati är något som aldrig kan tas för givet, inte ens i det trygga lugna Sverige. Nu håller demokratin på att urholkas även här och därför måste vi börja vakna och kräva att det demokratiska systemet reformeras och att mer makt ges till folket. Aktiv demokrati, direktdemokrati eller på nåt sätt göra fler delaktiga i beslutsprocessen. Om inget görs så blir det till slut en lobby-demokrati där den med mest stålar får sin vilja igenom, antar att vi inte vill ha det så…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s