Dagens Bild

Publicerat: februari 9, 2012 i Banker, ECB, Ekonomi, EU, Euro, Korruption, Media, Politik


Källa: Der Spiegel via ritholtz.com

kommentarer
 1. Lincoln skriver:

  Vad är krediterna som banksystemet hittat på och ersatt pengar med? Jo, krediter är kundernas fordran på banken på pengar – krediter är mao bankens SKULD till kunderna på pengar och inte pengar i sig själva. Ändå har banksystemet lurat oss alla att tro att bankernas skulder (=krediter) är pengar och vi ska använda dessa bankskulder som betalmedel.Bankerna ser ju för fan inte ens sina egna skulder (=krediter) som pengar så varför ska vi?
  http://parasitstopp.wordpress.com/2012/01/19/varfor-banker-inte-se-varandras-krediter-som-pengar-light-version/

  Är det konstigt att att allt sitter i skuld då det vi använder som surrogat för pengar ÄR bankernas skulder (=krediter) som de på andra sidan balansräkningen balanserar genom att sätta ALLT de kommer åt i skuld!

  Vi har inte längre ett penningsystem – vi har ett skuldslavsystem!

 2. Dan skriver:

  Lincoln – sen jag hittade din blogg för drygt 4mån så har en hel ny värld upptäckts, eller rättare sagt min kunskap om pengar har snarare berikats och förtydligats. Jag hade redan på egen hand kommit så långt att jag förstått att pengarna som skapas bara är hokuspokus och att roten till systemet går tillbaka till 1913, iom skapandet av FED och centralbanksystemet–> BIS etc.

  Blir så jävla förbannad på detta urusla penning/skuldslavsystem och jag vet inte riktigt var jag ska rikta min ilska. Jag försöker iaf, så gott jag kan, att sprida min nyvunna kunskap till vänner och bekanta och på arbetsplatsen. Tyvärr så verkar folk inte fatta vidden av detta spektakel utan mer eller mindre bara rycker på axlarna. Det gör mig än mer förargad att se denna passivitet eller snarare ovilja att ta in ny (och korrekt) kunskap – HUR kan de inte SE att Kejsaren som står helt jävla naken och domderar och sprider illvilja i världen? Vad fn lär vi oss i grundskolan eg om ekonomi? Inte e skit om vad pengar är och hur de skapas iaf och det verkar vara så med vilje – och det skrämmer.

  Men hur kan vi påverka och nå ut till fler? Hur kommer vi fram med detta budskap till våra folkvalda? Det känns just nu mest hopplöst och som man sitter fast i ett ekorrhjul. MEN klarvaken som jag blivit så vägrar jag att ge upp och jag fortsätter att dela dina och andra bloggarens länkar till vänner, pratar om detta så ofta jag får chansen med förhoppning om att polletten förr eller senare ska trilla ned hos allt fler.

  I would vote Lincoln for Chancellor of the Exchequer any day!

  Och sist men inte minst – Tack Vidsynt återigen för en bra blogg!

  //Dan

  • Lincoln skriver:

   Tack Dan!
   Men visst fan finns det dagar då man hellre önskade att man tog pillret så att man fick stanna kvar i Matrix!!?

   Media,melodifestivalen, Losec, Soma, Kallocain – vad fan är skillnaden?
   Visst är det så att man ibland inte vill visa folk sanningen:
   ”Stay in Matrix, folks! It’s more pleasant there!”

   Jag kan inte klandra dem – ibland längtar jag tillbaka till Soma-pillret Melodifestivalen och den pseudogemenskap det företräder. Fan, jag kan t.o.m känna avundsjuka till de mentala zombier som mentalskvalar till Gladiatorerna!

   Men tyvärr, ”back to Matrix”, är en ”no option” längre, fastän jag mycket väl förstår de som vill känna den falska tryggheten av dess falska existens.

  • vidsynt skriver:

   Tack Dan och framförallt, Keep it up!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s