Dagens Läsning

Publicerat: februari 16, 2012 i Banker, ECB, Ekonomi, FED, Guld, Inflation, Korruption, Media, Politik

Vidsynt har själv inte under åren ens orkat bemöda sig med att kommentera alla dessa floskler som kommer från Buffets mun, kanske framförallt gällande guld. Länk nedan.

http://seekingalpha.com/article/368721-clearing-up-some-misconceptions-about-warren-buffett-s-position-on-gold

kommentarer
 1. Jont skriver:

  Guldet är ju det största hotet mot dollarn. Den som är för guld är anti-amerikan och emot dollarn. Om guldet blir valuta blir Kina och Ryssland, Iran och diverse roliga länder supermakter istället för USA. Man kan ju fråga sig om det är så bra. Pest eller kolera. Det är känslan och inblicken man får när man läser om vad som verkligen pågår på djupet. Ett gömt krig där guldet symboliserar kriget mot dollarn. Visst Fort knox har väl runt 8500 ton guld. Och vem vet hur mycket Kina egentligen har.

  Efter min nya inblick angående detta så är jag säker på att den västerländska eliten kommer göra allt i sin makt för att försvara dollarn till sista droppen. Ännu mer än vad jag trott förut. Jag gillar inte hur Ryssland m.m supportar Irans och andra diktatorers slakt av sina nationers invånare. Sådant lär ju urarta om guldet får fotfäste i marknaden. Ryssland lär ju för övrigt reagera kraftfullt mot andra länder om detta inträffar.

  Förr tyckte jag att Cornus tjat om en Rysk invasion var struntprat men tyvärr ligger det nog mer sanning i det än man vill tro. Om jag var pro-Guld förr så är jag inte så säker längre.

 2. Bengt B skriver:

  re Jont
  USA, Storbritannien, Frankrike och Israel ägnar sig inte åt att starta krig på falska grunder, mörda oskyldiga och begå illdåd? Ryssland under Putin är 1000 gånger bättre än västländerna.

  F.ö är syriens och libyens rebeller inga ”demokratitörstande” kämpar utan islamistiska jihadister som vill införa sharia i MÖ.

 3. Jont skriver:

  Bengt:

  Som sagt pest eller kolera. Ryssland har ju heller absolut ingen korruption i typ hela sitt system från upp och ner.. USA börjar ju iofs luta åt det hållet nu. För oss svenskar att ha någon som är så vild som Ryssland precis bredvid oss torde vara en tankeställare. Demokratin i Ryssland är noll, kolla på sista valet. Dem gick t.o.m ut med det offentligt att de manipulerat valet. Jag kan ge dem kredit för ärligheten dock.

  Om man tittar mellan raderna så ser det ut som att eliten vill ha konflikter vi och dem. Radikala galningar finns det överallt men majoriteten är det inte. Visst kvinnor blir hånade i Afghanistan som inte har rätt klädsel och spottad på. Men det är vad de radikala galningarna har hjärntvättat folket med.

  Det som måste göras är att hålla de radikala galningarna från makten oavsett samhälle. Annars går det åt skogen. De snälla brukar tyvärr vara för fega för att utmana galningarna därav styrs världen mer eller mindre av galningar.

  • Victor skriver:

   Titta på valet i USA. Al Gore fick minus 13’000 röster i Florida… Ron Paul försöker stängas ut ur Maine osv genom bevisat röstfusk. Ryssland har ordentliga problem med korruption, men det har USA också. Amerikansk korruption har dock en tendens att sprida sig till.. t.ex. Norge (F35-köpet) medan rysk korruption endast exporteras till gamla sovjetrepubliker och Afrika.

   Skillnaden mellan Ryssland och UK/USA är att de själva inte har startat ett enda krig sedan 90-talet då de startade andra Tjetjenienkriget (pga att det förekom regelrätta strider där som spred sig in i landet).

   Så visst kan vi spy vår galla över Putinland men faktum kvarstår. USA har under samma period startat och deltagit i fler krig. Bl.a. Dessert Storm, Somalia, Lybien, Afghanistan och Irak igen. Till det exporterar de sin korruption till väst medan Ryssland endast använder gasvapnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s