Organic Food From China

Publicerat: februari 20, 2012 i Ekonomi, Hälsa, Media, Miljö

Intressant ur flera olika aspekter detta.

kommentarer
  1. Peter Madison skriver:

    Att konsumenterna inte är läskunniga eller orkar läsa var ifrån maten kommer är ju intressant. Att amerikanska myndigheter jagar amerikanska bönder med blåslampa som odlar krav-odlad mat är också intressant. Kokar man ner alltihop handlar allt bara om…pengar. Som alltid.

    I San Fransisco håller man på att färdigställa den nya Oakland Bridge-bron och stål- och betongfundamenten till hela bron är tillverkade…just det, i Kina. De fraktas alltså 1 000 mil till USA för att sättas ihop i SF. Stålverken är sedan länge nedlagda i Pittsburgh och betong finns tydligen inte att uppbringa i det väldiga landet i väster. USA är på dekis, på alla plan…

  2. Frank skriver:

    Fördomar mot Kina och en tro på byråkratin och staten med certifiering och det självklara ”… the customer doesn’t know the state is not protecting them.”
    Klart att man kan odla ekologisk i Kina. Men bäst är själv att odla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s