Dagens Citat

Publicerat: april 4, 2012 i Ekonomi, Korruption, Krig, Media, Olja, Politik

”Det är inte så att världen saknar pansarvärnsrobotar. Hade läget för mänskliga rättigheter varit bättre för att de (Saudiarabien) köpte franska i stället?”

”Saudiarabien som ett familjeföretag”

”Att hålla sig väl med regimen är viktigt”

Carl Bildt Sveriges Utrikesminister, Dagens Industri 20120404

kommentarer
 1. petermadison skriver:

  Carl Bildt är en politiskt helig ko. Allt som den mannen säger eller gör faller alltid av hans teflonkostym. Carl Bildt är med sitt tänjbara intellekt ingenting annat än en cynisk skitstövel…

 2. John Galt skriver:

  Tycker ni att det är fel att vi säljer vapen till Saudiarabien? Utan att vara särskilt insatt så känns hela affären uppförstorad till löjliga proportioner. Vi har ju en vapenindustri så varför inte sälja vapen? Att plötsligt bli skenheliga och inte vilja göra affärer med diktaturer känns ju lite väl skitnödigt, jag menar hela västvärlden gör affärer med Kina som är en diktatur. Vore intressant att höra andras syn på det hela!

  • petermadison skriver:

   Jag tycker det är fel att tillverka och sälja vapen överhuvudtaget. Du har rätt i att vi är skitnödigt skenheliga i det här landet och tänk vad förbannat skönt det hade varit med exempelvis en svensk utrikesminister som åker land och rike runt och arbetar FÖR mänskliga rättigheter istället för som nu, Carl Bildt med sina 200 resdagar per år och som jobbar för att etablera så många affärskontakter som möjligt för att kränga vapen. Vämjeligt.

   • fetvictor skriver:

    I konsekvensens namn antar jag att du även är emot all import från USA då pengarna finansierar deras krig, att du avstår gas och elimport från Ryssland då pengarna finansierar diktaturen där med alla övergrepp de begår i grannländerna.

    I princip allt vi säljer eller köper stödjer någon som gör något som är människorättsvidrigt i första eller andra ledet.

    Så länge vi importerar olja och varor från diktaturer och krigshetsare så kan vi även sälja vapen till dem. Allt annat är hyckleri.

 3. Erik skriver:

  Hur är det viktigt, gubbe!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s