Zero Hour

Publicerat: april 21, 2012 i Banker, Ekonomi, Hälsa, Korruption, Krig, Media, Miljö, Olja, Politik

Via http://cornucopia.cornubot.se/ tipsas vi om en intressant, bra och och framförallt Viktig paneldiskussion som avhandlar hur våra felaktiga ekonomiska, finansiella och social system är helt beroende av fortsatt tillväxt i en värld med ändliga resurser. Detta samtal och dessa tankar är Extremt Viktiga. Faktiskt avgörande. Schlaug är faktiskt lysande här och pekar på kanske det viktigaste, hur våra Normer och konventioner ser ut idag och hur lejonparten av Alla Människor idag är fullständigt Indoktrinerade. Vidare tar representanten från http://www.asposverige.se/ upp kanske det viktigaste av allt och det som det aldrig talas högt om, vårt i Grunden sjukt felaktiga och perversa Monetära System, som i sin felaktiga (by design) konstruktion givetvis kräver oändlig tillväxt för att inte haverera. I direkt koppling till detta bör Ni även kika in och läsa, fundera och reflektera bland inläggen här: http://parasitstopp.wordpress.com/2012/04/15/penningreformforslag-fran-benjamin/  Tonläget kan vara väl uppskruvat och kommentarerna likaså men med tanke på vad ämnet avhandlar har jag full förståelse för det. Det märkliga är kanske egentligen varför inte fler människor är upprörda över hur vårt penningsystem ser ut och vem det gynnar. Samtalet nedan Rekommenderas varmt!

kommentarer
 1. Lincoln skriver:

  Jo, han var riktigt bra Schlaug.

  Något som jag missade lite dock var kopplingen (även om Schlaug var inne på den lite grann) mellan pengar och att vi ska tvingas arbeta så mycket. För ytterst få människor i samhället arbetar med något vettigt och de som faktiskt gör det har låg social status. Effektiviseringen av jordbruket har gjort att de bara krävs ett fåtal bönder för att producera mat åt alla (men de bönder som finns får jobba häcken av sig istället – de är bland fåtalet som har ett riktigt jobb). Produktiviteten är enorm men det mesta går åt till att producera skitsaker som köps på lika onödiga gallerileror. Varför används inte resurserna mer effektivt så att vi slipper jobba så förbannat mycket? Keynes sa ju redan på 30.talet att i framtiden skulle vi inte behöva jobba mer än 3 timmar pga den enorma produktivitetsutvecklingen – han har rätt – vi skulle inte i snitt behöva jobba åt andra mer än så. Robotisering och datoriseringen i industrin och på kontor har rationaliserat bort massor av RIKTIGA jobb.

  Svaret, enligt mig, på att vi jobbar så förbannat mycket är att annars skulle vi hinna med att skapa värden utanför penningsystemet. Hade vi mer fritid skulle vi kunna göra nyttiga saker med den som gynnade varandra utan att använda pengar – vi skulle hinna med att göra tjänster och gentjänster till varandra – vi skulle hinna bry oss om varandra, vi skulle kunna hinna med att laga istället för att köpa nytt, vi skulle kunna odla och bli mer självförsörjande. Vi jobbar så mycket – inte för att det skapar mer värde för flertalet i samhället – utan för att upprätthålla värdet på den fiktiva enheten pengar! Och detta perverterade tillstånd kallar ekonomerna ”ekonomiskt effektivt” – systemet mal ner människor med onödigt arbete och bränner jordens resurser för att påhittet pengar ska kunna fortsätta ha ett fiktivt värde! Sjukt!

  För de som kontrollerar penningen är alla värden vi skapar utan att använda pengar värdelösa – från parasitens synvinkel är det inte bra att vi blir självförsörjande och hinner skapa egna värden som vi dessutom hinner ge eller byta med varandra. Fritid är bra om man köper något och inte gör ett skit av nytta – kollar på TV t.ex.

 2. Lincoln skriver:

  Undrar förresten om det kommer en lag som likställer fritid med svartarbete och tvingar folk i fängelse de har för mycket fritid?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s