Food Rules

Publicerat: maj 28, 2012 i Ekonomi, Hälsa, Miljö, Olja, Politik
kommentarer
  1. Henrik skriver:

    Gällande organic food (ekologiskt) så är det enda han säger är att en sådan produktion skulle ge mer avkastning i utvecklingsländer än i dagsläget. Vilket inte betyder att ekologisk produktion är effektivare än konventionell. Antagligen är de bönder som använder sig av ekologisk odling i utvecklingsländer duktigare på det de gör men då är det andra faktorer som spelar in som t.ex. kunskap, utbildning i odling m.m inte huruvida de använder sig av handelsgödsel och växtskydd eller inte.

    Det finns inget i det han säger som visar det han vill att världen skulle klara sig utmärkt om alla gick över till ekologisk odling.

    Dessutom visar undersökningar att per ton så förbrukas lika mkt koldioxid vid ekologisk som konventionell odling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s