USA.s Smutsiga Utrikesminister

Publicerat: juli 17, 2012 i Banker, Ekonomi, Korruption, Krig, Media, Olja, Politik

Jag trodde man hört och sett det mesta från den vidriga amerikanska administrationen. Men så var icke fallet. Vidsynt sitter med öppen mun och förundras över hur detta kan vara den verklighet vi lever i. Jag finner inte ens ord. Blir bara illmående.

kommentarer
 1. petermadison skriver:

  Mysigt. Vämjeligt att se hur Hillary gapskrattar när hon i tanken har agendan och planen klar för sig och tiotusentals oskyldiga människor kommer få sätta livet till bara för att världens mest skuldsatta land ska kunna fortsätta sitt way of life ett tag till.

 2. Lincoln skriver:

  Vidrigt! Men Albright håller ändå förstaplatsen i psykopati:

  • Bodis skriver:

   Honnett finns bara en mening med att klippa mitt i meningen och det är att vinkla hur hon framstår man kan inte dra någon slutsats av klippet.

 3. Bodis skriver:

  Tyvärr är klippet för kort för att kunna dra slutsatser, jag skulle velat se hela intervjun nu kan den vara tagen ur sitt sammanhang.

 4. Lincoln skriver:

  Vad är det som du har svårt att fatta? Allbright tyckte det var värt priset att 500 000 barn dog av västs sanktioner av Irak. Du kan inte bladdra bort det på något sätt – såvida du inte är en psykopat du med.
  Clintons beteende är också ett klart fall av grov psykopati.

  • Victor skriver:

   Sett ur ett amerikanskt perspektiv så är det säkert värt det. Det efterföljande kriget med över 100’000 dödade civila och något över 3’000 döda amerikaner var ju en gränspuck. Fördelen med sanktionerna var att man kunde skylla på Saddam då han konstant bröt mot avtalet (han hade inget val). Så sett till hur mycket olja man fick per amerikanskt liv och per $ så var sanktionerna mer lyckade än krigen.

   Att däremot sitta och skratta när man diskuterar att offra tusentals soldater, totalt destabilisera hela regionen och riskera civila i Israel är en lite annan sak. Att offra folk i andra delar av världen gör vi alla, antingen genom att köpa prylar tillverkade i Kina, genom att köpa blästrade jeans där arbetarna dör av KOL innan 50 eller genom att skaffa teknik som dumpas i afrikanska sjöar. Vi outsourcar hela tiden konsekvensen av vår livsstil till andra. 500’000 kids i Irak låter mycket men är i sammanhanget business as usual någon annanstans.

   Ser man det hela ur deras globala schackspelsperspektiv så har Albright rätt. Ser man det från alla andra perspektiv så är det vidrigt. Att en politiker tolkar saker från det mest fördelaktiga perspektivet är inte tecken på psykopati utan på att de gör sitt jobb.

  • Bodis skriver:

   Hoppas du inte är psykolog då du är snabb på att dela ut psykopatstämplar. Jag håller inte med Allbright men jag tycker inte det är bra att göra bedömningar på saker tagna ur sitt sammanhang, speciellt inte HALVA meningar. Hon kanske insåg hur galet det hon sa var och helt tog tillbaka det (inte troligt men inte omöjligt).

 5. Lincoln skriver:

  @victor
  Och du ser inte det psykopatiska i att man tycker det ”värt priset” när 500 000 dör för att hålla uppe petrodollarsystemet? Spelar ingen roll i vilken kontext du stoppar in det – det är grav, grav psykopati alternativt sociopati att tycka det är ”värt priset” – empatistörning av första graden.

  Två stycken chefer (Holliday och Von Sponek) för FN:s ”Mat mot olja” stod inte ut med västs (dvs USA/Israels – då de i princip är samma sak) sanktioner då det enligt båda var folkmord. Båda avgick då deras samveten stoppade dem. Albright hade samma val – hon valde psykopat/sociopat-varianten (eller, om hon inte hade ett emotionellt handikapp skulle man kunna kalla sociopat).

  Sedan var det inte 100 000 som dog i som ett resultat av Gulf-kriget 2. Enligt Lancet har en bra bit över 1 miljon människor som dött som en följd av Gulf-kriget 2 (ORB har kommit fram med ung. samma siffror – metodiken är den samma som den som användes i Darfur – men USA/Israel förnekar siffrorna från Irak pga av ”metodikfel” medan de erkänner Darfur-siffrorna – hyckleri på hög nivå mao).

  Antar att det också är bönder i schackspelet du skrev om. När man slutar se människor som människor är man antingen psykopat eller sociopat.

  Det finns INGENTING som kan motivera en sådan grundsyn och inser man inte det har man väldigt liten sjukdomsinsikt.

 6. HCA skriver:

  Klippet om Skräcködlan Clinton var borta, men jag hittade det här också (om det är samma):

  Den där ”kvinnan” är en av de mest obehagliga jag skådat, så har jag tyckt sedan hon var presidentfru. Hon är otäck och extrem på alla negativa sätt..
  ”…and in fact were gonna provoke an attack….”
  Nej fy f…

  • vidsynt skriver:

   Stort tack för hjälpen!!
   Onekligen oerhört vidrigt att denna Kriminella Psykopat besökte Sverige för ngr veckor sedan.
   Självklart mottagen av vår utrikesminister och Prinsessan Victoria och givetvis med stort polisbeskydd…….Märkligt att polisen aldrig gör sitt jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s