Hemlig Utredning: Bolånen Höjs Automatiskt Med 50% Över Natten

Publicerat: april 4, 2013 i Banker, Ekonomi, EU, Fascism, Korruption, Media, Politik

På Finansdepartementet utreder man och förbereder, tillsammans med representanter för Riksbanken, Finansinspektionen och Svenska Bankföreningen, just nu förslag på hur man skall komma att möta den kommande Svenska Bank- och Finanskrisen. Här är lite som läckt ut från utredningen:

-Konfiskation av bankkundernas banktillgodohavanden om 50%. Av solidaritets- och rättviseskäl gäller konfiskationen från första kronan och givetvis finns det ingen övre gräns.

-Automatisk höjning av alla bolånetagares lån med 50%. Åtgärden görs för att stärka bankernas tillgångsida samtidigt som det skapar en symmetri med konfiskationen av banktillgodohavanden. Rent tekniskt förseslås att lånehöjningen sker genom ett tilläggslån som av pedagogiska skäl kommer att kallas Sverigelånet alternativt EU-lånet. Detta för att man som låntagare generöst kommer att automatiskt erhålla 10 års amorteringsfrihet samt faktiskt även en ränterabatt jämfört med ordinarie bolåneräntor om hela 0,25% på hela Sverigelånet. Räntebidraget/avdraget om hela 30% av räntekostnaden fortsätter att gälla som tidigare.

-Utredningen pekar på att väldigt stor vikt måste komma att läggas på enkel och pedagogisk information om vikten och den stora samhällsnyttan av åtgärderna, att det nya automatiska lånet faktiskt är något positivt för alla, både medborgarna, Sverige och givetvis även till viss del bankerna på lång sikt. Vidare utreds möjligheten att höja räntebidraget/avdraget till 50% gällande Sverigelånet.

Källa: Politisk sakkunnig på Finansdepartmentet som önskar att vara anonym

kommentarer
 1. Centrifugen skriver:

  Om detta är i närheten av att vara sant…

 2. Mensan skriver:

  Det här måste vara ett försenat Aprilskämt. Det är för dumt tom för våra styrande.

 3. Grönvita skriver:

  Jag hör till klubben som omedelbart tror att detta är ett försenat aprilskämt.
  Definitionen av ett bra aprilskämt är att det skall vara möjligt så att man blir tveksam.
  Och detta är dessvärre möjligt……….

 4. Matte Matik skriver:

  Hur har du fått reda på detta? Ett anonymt mail? Ser inga länkar. Därmed inte sagt att det inte är sant.

 5. hubert leander skriver:

  Skärpning Vidsynt. Troligen ett aprilskämt, om inte så kan man inte slänga upp denna information så dåligt underbyggd. ”Politisk sakkunnig på Finansdepartmentet som önskar att vara anonym”

 6. Bosse skriver:

  Jag delar uppfattningen att det sannolikt är ett försenat aprilskämt, men innehållet tyder på att den som är pappa eller mamma till skämtet har goda insikter i ämnet. Det finns nämligen en logik i inlägget som säger mig att det är skivet av någon med kunskaper i national-. bank- och finansekonomi. Det är möjligen det som förefaller en aning skrämmande…

 7. kao skriver:

  Detta kan inte vara sant! Måste vara ett aprilskämt. T.o.m träskallarna inom Alliansen förstår vad det skulle ge för konsekvenser för hela samhället, för alla medborgare utom de allra rikaste (som ändå alltid klara sej undan).

  Vi har redan via våra skattepengar betalat bankernas strul mer än en gång.

  Visserligen finns det liknande problem på Cypern nu, och det är knappast cyprioterna som levt över sina tillgångar, ändå heter det att de inte betalar sina räkningar…..

  Men varför skulle det drabba oss?

  Fast det är ju klart: Alliansens största nationalekonomiska fan heter ju Marian Radetzki och ska landet skötas enligt hans människofientliga tankegångar så kan det säkert bli så…

  Det enda sättet är väl då att ha allt i kontanter hemma eller i bankfack. Om de inte tagit bort just kontanter för att förhindra alla möjligheter till utvägar för medborgarna som försöker rädda sina pengar. Men det är ju klart – det är ju vad cyprioterna har gjort – tills bankomaterna stängdes…..

  Kao

 8. Wikström skriver:

  Jag har ett svagt minne av att vi i Finland någon gång i början på 1960-talet klippte våra pengar. Det innebar att valutans värde minskade med 50%.

 9. Wikström skriver:

  Kollade upp saken. Året var 1946 och valutan klipptes mycket riktigt och halva värdet fick man behålla medan den andra halvan gavs som lån till den finska staten.

 10. Lincoln skriver:

  Smart och snyggt, Vidsynt! Du rör om i grytan och tvingar folk att tänka! Folk är så vana att tänka by proxy att sådant här tvingar t.o.m den mest hängivne ”tänk som du blir tillsagd” zombien att koppla på sina egna hjärnceller!

 11. Farfar skriver:

  Tur att du inte la ned din blogg häromåret. Fortsätt i samma stil:)

 12. roluswe skriver:

  De har kommit ett steg längre i Kanada

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s