The Secret of Oz – Must Watch!

Publicerat: augusti 29, 2010 i Banker, Ekonomi, FED, Guld, Inflation, Media, Politik

Denna film blev efter 3 dagar efter den släpptes till försäljning stoppad/censurerad av Amazon. Vidsynt har tidigare redan använt alla tillgängliga superlativer om Bill Still. Filmen handlar om den ABSOLUTA MAKTEN. Detta är vad allt handlar om men som det aldrig talas om, av uppenbara anledningar. Många tror att detta endast är historia men det är i HÖGSTA GRAD aktuellt. Kampen pågår ständigt. Agendan att kontrollera och monopolisera våra pengar är absoluta prioitet. Den som kontrollerar pengarna kontrollerar allt.  Hela vårt nuvarande monetära system är nu nära kollaps och Vidsynt vågar lova att stora förändringar är att vänta inom kort. Must Watch!

Svensk text.

http://www.youtube.com/watch?v=hFc2QiufjTw

 

kommentarer
 1. John Doe skriver:

  Så han menar att man skall inte införskaffa guld och silver eller har jag missuppfattat filmen?

  • vidsynt skriver:

   Robin är helt korrekt i sin kommentar. En oerhört sevärd film som är oerhört mycket viktigare än de flesta förstår. De flesta människor reflekterar inte över pengar och dess ursprung. Det är alltså PRECIS som bankerna/centralbankerna vill ha det. Snart kommer vårt monetära system närma sig kollaps och då kommer givetvis, vilket är planerat sedan länge, ett nytt system med en ny valuta/or och centraliseringen/monopoliseringen ökar ytterliggare. De flesta kommer då tom välkomna de nya lösningarna som presenteras av IMF, BIS och Världsbanken. Institutioner ”mannen på gatan” tror är oberoende/fristående organ med allas bästa för ögonen……

 2. Robin skriver:

  Börjar med att svara John Doe. Still menar absolut inte att du ska hålla dig undan guld som privatperson, vad han menar är att det inte spelar någon roll ifall regeringen börjar med ett guldbackat penningsystem istället för ett skuldbackat penningsystem som vi har idag då ”bankerna” ändå kommer kontrollera penningmängden via guldet i det fallet. Som privatperson skyddar du dina egna tillgångar på ett annat sätt, mot din egen valuta som kommer tappa i värde och så småningom bli värdelös när systemet måste göras om.

  Måste passa på att tacka Still och Vidsynt, detta är nog den viktigaste filmen sedan krisen började. Riktigt bra upplägg och mycket bra information.

 3. […] Guldstandard skapar depression augusti 31, 2010 istappar Kommentera Gå till kommentarerna Det nuvarande pengasystemet är ohållbart i längden — pengar skapas som ett lån med ränta, så någon måste låna mer pengar för att betala tillbaka räntan på dom pengarna som skapades förra året. Alltså blir det bara större och större lån och till slut har inte samhället råd att betala tillbaka räntan. Det är vad filmen The Secret of Oz handlar om. Det man befarar är att när USA:s pengasystem börjer krackelera på riktigt så kommer dom som sitter på guldet att föreslå att återinföra en guldstandard, alltså att 1 dollar motsvarar en viss mängd guld. Tills för alldeles nyligen trodde jag att detta var en bra idé. Problemet med detta att det ofelbart leder till en kraftig ekonomisk depression eftersom tillgången på pengar då minskar drastiskt. Det blir väldigt svårt att göra affärer om ingen har några pengar som The Automatic Earth brukar skriva om. Lösningen är istället att staten själv ger ut pengar utan ränta. Många tror att risken för inflation ökar då, men det staterna gör idag, är att dom kan låna oändligt mycket pengar av sig själva, men via bankerna som hela tiden ska betalas ränta för sin meningslösa arbetsinsats. Det är förstås viktigt att inte skapa för mycket nya pengar, men det är lika viktigt att man tar ifrån bankerna makten att skapa instabilitet och underblåsa bubblor som när dom kraschar får förödande effekter. Jag hittade den här filmen på Vidsynts blogg. […]

 4. istappar skriver:

  Jag blev inspirerad att skriva ett eget inlägg om det här och vad jag tror mig ha förstått av saken:

  http://istappar.wordpress.com/2010/08/31/guldstandard-skapar-depression/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s